Kasne radovi na Koridoru 10 kod Vranja (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 11:11

Vranje - Rok za završetak Koridora 10, na deonici od Vladičinog Hana do Neradovca ističe 25. jula, ali po svemu sudeći on neće biti ispoštovan.

Koridor 10: Radovi idu punom parom, ali otežano Koridor 10: Radovi idu punom parom, ali otežano

Kako je saopšteno iz preduzeća „Koridori Srbije“, radovi se odvijaju punim intenzitetom, ali zbog brojnih problema prilikom izgradnje autoputa, u toku je razmatranje produžetka roka za završetak radova.

- Pitanje produžetka roka građenja i obima istog, kao jednog od elemenata ugovora, se razmatra detaljno u „Koridorima Srbije“, u saradnji sa Nadzornom službom, sagledavajući sve aspekte problema koji su uzrokovali produženje roka građenja, a vezani su pre svega za nedostatke u glavnim projektima, pitanjima eksproprijacije, kolizije sa postojećom infrastrukturom, nepovoljne vremenske uslove u ranijem periodu.

Sadašnji stepen aktivnosti i obim radova koji se trenutno izvode je na veoma visokom nivou i cilj nam je da tokom ove građevinske sezone najveći deo radova bude završen – saopšteno je iz „Koridora Srbije“.

Od ukupno šest deonica kroz Grdeličku klisuru, ugovoreno je pet od Grdelice do tunela Manojle, dok je jedna preostala deonica - tunel Manojle - Vladičin Han - u postupku tendera.

- Na ugovorenim deonicama započeti su radovi i odvijaju se intenziteom koji je u skladu sa stepenom rešenosti imovinskih pitanja.

Radovi na oba tunela: Predejane - sa dve tunelske cevi dužine po 1.000 metara i Manojle - sa 1.800 metara, teku po ugovorenim dinamikama.

Trebalo bi da se završe u martu 2016. godine – kažu nadležni.

Rok za završetak radova na tri deonice između ovih tunela je kraj 2015. godine.

Inače, prema glavnom projektu, od Grdelice do Neradovca biće izgrađeno šest tunela, 13 mostova i 12 nadvožnjaka.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: