KAZNA i za NEOBELEŽENE ULICE

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.01.2017 - 09:27

Žika Stojković iz Vranja dobio je prijavu saobraćajne policije da je prekršio zakon, tako što je skrenuo u ulicu za koju su policajci tvrdili da je jednosmerna, a da nije bilo nigde znaka obaveštenja o tome.

Ohridska bez ikakvog znaka FOTO amaterski snimak Ohridska bez ikakvog znaka FOTO amaterski snimak

Događaj se odigrao za Božić 8. januara, u večernjim satima, kada je Stojković  iz Ohridske skrenuo u Zmaj Jove, nedaleko od gradskog parka.

Stojković je iz Ohridske ulice skrenuo u Zmaj Jove koja je jednosmerna, a da to nije znao jer nigde nijednog jedinog znaka nije bilo.

Policija ga je odmah tu sačekala i napisala prijavu. On je ponudio da pođu sa njim i da se uvere da nema nikakvog znaka i obaveštenja, ali su mu oni odgovorili “da bi on to morao da zna”.
 
- Tačno je da su 5. januara postavili znak da je Zmaj Jove jednosmerna, ka Kosovskoj ulici.

Međutim, ako se vozilo uključi iz Ohridske ili neke druge naniže, Čestelinske na primer, iz te dve ulice nema nikakav znak obaveštenja.

Tu bi morao da stoji znak zabranjeno skretanje u levo, kako se ne bi ušlo u nedozvoljeni smer
- navodi Stojković.

On se pita po čemu je morao da zna  da je ta ulica jednosmerna? Šta bi bilo ako je čovek  iz nekog susednog grada ili iz nekog sela, pita Stojković.

Iz Policijske uprave Vranje su rekli da još uvek ne mogu da kažu detalje u vezi ovog slučaja.

- U toku je utvrđivanje činjeničnog stanja, moramo da potvrdimo i  proverimo  činjenice, pa  tek možemo da govorimo - kažu iz policije.

Kako god, zbog loše obeleženih ulica, Stojković će morati da plati kaznu od 6.000 do 22.000 dinara, u zavisnosti od toga kako odluči prekršajni sudija, plus dva kaznena poena.

Očigledno je da je grad Vranje odlučivši da promeni  smerove u pojedinim ulicama u gradu, zaboravio i da postavi znake obaveštenja o tome.

Ova odluka je počela da važi  od Nove godine, a zaboravnost nadležnih i njihovu neodgovornost plaćaju građani.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: