KINEZI DOLAZE: Potpisan ugovor o istraživanjima u BANJI

Lokalne vesti - Petak 30.09.2016 - 09:54

Vranje - Predstavnici kineske kompanije “Betek Resources" i Uprave Banje potpisali su Memorandum o razumevanju, na osnovu koga će uslediti testiranje postojećih bušotina i ispitivanje geotermalnih potencijala u Vranjskoj Banji.

Sa svečanog potpisivanja ugovora FOTO FB Sa svečanog potpisivanja ugovora FOTO FB

Memorandum su potpisali direktor “Betek resourcesa” Djinšui Džao i direktor “Uprave Banje” Ivica Milenković, koji su govorili o značaju ovog projekta.

Kako se najavljeno, ispitivanje postojećih bušotina i potencijala predstavljen je Ministarstvu rudarstva i energetike, a vodiće se računa o obostranim interesima.

- Potpisivanje Memoranduma predstavlja početak jedne uspešne saradnje, koja će biti krunisana i Ugovorom.

Vranjska Banja pruža velike mogućnosti i prisustvom jedne ovakve kompanije otvaraju se mogućnosti za intenzivniji razvoj turizma i poljoprivrede, ali i dolazak novih investitora
– rekao je na gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su narodni poslanik Slaviša Bulatović i rukovodstvo Gradske opštine Vranjska Banja.
 
Prema ranijim najavama, Istraživanja će trajati četrdesetak dana, nakon toga trebalo bi da Vranjska Banja dobije prvu elektranu baziranu na obnovljivim izvorima energije, kapaciteta 20 megavata.

U izjavi za OK Radio, narodni poslanik Slaviša Bulatović je izrazio zadovoljstvo što se konačno koristi prilika da se prirodni potencijali Vranjske Banje iskoriste.

- Ranije rukovodstvo nije imalo sluha za ovako nešto i ovo je prvi korak ka iskorišćenju geotermalne energije u Banji.

Početak izgradnje geotermalne elektrane će zavisiti od rezultata istraživanja, ali verujem da će se to desiti pre nego što mnogi očekuju.

Vidim da se radi o ozbiljnoj kompaniji i profesionalcima u svom poslu i prema nekim njihovim prvim najavama, to bi moglo da se desi već juna naredne godine
– kaže Bulatović.

Za otprilike dve nedelje bi lokalna samouprava trebalo da ponudi model buduće saradnje.

- Taj model bi trebalo da definiše uslove saradnje, šta lokalna samouprava nudi, a šta od njih očekuje i kako da delimo eventualni profit – najavljuje Bulatović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: