KLALI po pijaci

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.08.2016 - 12:07

Službenici Sekreterijata za inspekcijske poslove u Vranju su u nedelju ujutru, tokom provere stočne pijace u Ristovcu, zatekli tri lica u nedozvoljenom klanju na javnoj površini.

Čest prizor u Ristovcu: klanje stoke na pijaci FOTO inspekcija Čest prizor u Ristovcu: klanje stoke na pijaci FOTO inspekcija

Provera je izvršena u saradnji inspekcijskih službi, Komunalne policije i službe Zoo higijene.

U akciji je učestvovao i Dragan Mladenović, viši stručni saradnik Zoo higijene, koji prati stanje u oblasti klanja stoke na javnim mestima.

Načelnik Sekreterijata u Vranju Boban Antanasijević kaže za OK Radio da su lica zateknuta u nedozvoljenom klanju iz okolnih sela.

- Njima su na licu mesta izrečene prekršajne prijave za nedozvoljeno klanje, a najverovatnije će, po odluci nadležnog sudije, biti podignute i krivične – kaže Antanasijević.

Pijaca u Ristovcu je duže vreme bila zatvorena za promet stoke zbog pojave bolesti „kvrgave kože goveda“.

Otkrivanje nedozvoljenog klanja je usledilo u nedelju, prvog dana nakon što je pijaca ponovo otvorena.

Načelnik Antanasijević kaže da će inspekcijske službe pojačati kontrolu ove pijace, na kojoj se obavlja najveći promet stoke u ovom kraju.

- Naši službenici će svake nedelje obavljati kontrolu na ovoj pijaci, jer imamo informacije da je ovde česta pojava „divljeg klanja“ životinja – najavljuje Antanasijević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: