"Klavir ucrtao Vranje na mapu sveta"

Lokalne vesti - Petak 14.08.2015 - 11:50

Gradonačelnik Zoran Antić priredio je prijem za učesnike festivala “Piano Summer”, koji se od 7. do 19. avgusta održava u Vranju.

Antić primio učesnika Antić primio učesnika "Piano summera"

Izražavajući zadovoljstvo zbog festivala, gradonačelnik Antić je rekao da je “Piano Summer” izazvao veliku pažnju u samom gradu, ali i celoj Srbiji.

- Iskreno se nadam da ćemo se sledeće godine videti na istom mestu, kada će Vranje ponovo biti domaćin gostima sa svih meridijana.

I zaista, Vranje je ovih dana svet u malom, jer imamo učesnike i sa istoka i sa zapada - rekao je Antić.

On je, takođe, rekao da se u Vranju na poseban način neguje zvuk, melos, tekst, a čuvena vranjska pesma je i pod kulturnom zaštitom države.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, svetski priznati pijanista Klaus Šilde je rekao da je Vranje izuzetno živopisan grad, koji živi za muziku, što dokazuje i činjenica da je muzički instrument, truba, u samom grbu Grada.

- Zadovoljstvo je videti pune sale svake večeri, ljude koji strastveno prate muzičke nastupe. Rado ću biti gost i naredne godine - istakao je profesor Šilde.

Programom festivala, danas je predviđen “Piano marathon”, koji počinje u 15h i traje do kasnih večernjih sati, uz učešće preko 20 pijanista.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: