Ko je ko u novom GRADSKOM VEĆU?

Lokalne vesti - Četvrtak 16.06.2016 - 11:50

Vranje je 15. juna, na konstitutivnoj sednici novog parlamenta, dobilo i novo Gradsko veće od 11 članova. Ovde prenosimo zvanične biografije svakoga od njih.

Novo Gradsko veće na okupu FOTO D.Ristić/OK Radio Novo Gradsko veće na okupu FOTO D.Ristić/OK Radio

Zdravstvo, dečja zaštita i boračko invalidska pitanja - Miroljub Stanković (SNS)

Rođen je 1950. u Skoplju, gde je završio osnovnu i srednju školu, a zatim i Medicinski fakultet. Specijalizirao je iz oblasti opšte hirurgije i subspecijalizirao iz oblasti abdominalna hirurgija.

Dugogodišnji je radnik Zdravstvenog centra u Vranju, gde je bio direktor ZC, direktor Bolnice, načelnik Hirurškog odeljenja bolnice i pomoćnik direktora ZC.

Mentor je na katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Nišu i Beogradu. Oženjen je i otac dvoje dece.



Budžet i finansije - Ivan Stanković (SDPS)

 

Rođen je u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu, a zatim i Ekonomski fakultet u Beogradu. Radio je na poziciji Izvršnog direktora za finansije, plan i analizu i IT sektor u ,,Simpu” 15 godina.

Pre ove pozicije radio je kao referent za poreze, šef računovodstva, a jedno vreme je bio i finansijski direktor. Poseduje zvanje registrovanog sudskog veštaka iz oblasti poslovnih finansija, računovodstva i poreza. Oženjen je i otac dvoje dece.

 

Privreda, ekonomija i preduzetništvo - Goran Kostić  

Rođen je 1971. godine u Bujanovcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Posle odlazi u Niš gde završava Ekonomski fakultet.

U periodu od 1997. do 2012. godine bio je zaposlen u Duvanskoj industriji Vranje (od 2003. godine BAT- British American Tobacco), gde je bio na različitim pozicijama.

Od 2012. godine obavljao je funkciju generalnog direktora u ,,Alfa Plamu”. Govori engleski, italijanski i makedonski jezik. Oženjen, otac troje dece.



Poljoprivreda, agroekonomija i razvoj sela - Aleksandar Janjić (SNS)

 

Rođen je 1972. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Posle završene srednje škole odlazi u Zemun, gde je 1999. godine diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu, odsek zaštita bilja i prehrambenih proizvoda.

Svoju profesionalnu karijeru iz oblasti poljoprivrede započeo je u poljoprivrednoj apoteci ,,Flora” kao vlasnik apoteke.

Potiče iz porodice koja se tradicionalno bavila poljoprivrednom proizvodnjom. Danas je suvlasnik destilerije ,,Janjić”. Oženjen, otac troje dece.



Komunalna delatnost, infrastruktura i urbanizam - Marjan Stanković (SNS)

Rođen je 1968. godine u Bujanovcu. U Nišu je diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu i stekao zvanje diplomirani inženjer.

Od 1999. radio je u preduzeću ,,Integral” iz Bujanovca na mestu šefa, a potom i direktora građevinske operative.

Radio je u firmama ,,Građevinar” iz Vranja, i ,,BML Inženjering” kao tehnički direktor i glavni inženjer građevinske operative, na građevinskim projektima kao što su izgradnja Internog odeljenja ZC u Zaječaru, pokrivanju hale ,,Fiat Zastava Automobili” u Kragujevcu i fabrici ,,Koka kola” u Subotici.

Trenutno radi u ,,Jumku” na mestu pomoćnika upravnika logistike i glavni je inženjer građevinske operative.



Sport i omladina - Nenad Đorđević (SNS)

 

Rođen je u Vranju 1972. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu 1996. godine, a 2012. godine je upisao doktorske strudije na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Nišu. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji.

Bio je pripravnik u OŠ ,,Radoje Domanović” od 1999. do 2000. godine, a od 2001. godine je u radnom odnosu u PU ,,Naše dete” na mestu stručnog saradnika.

Đorđević je trener mlađih selekcija KK ,,Jug” Vranje, predsednik je džudo kluba ,,Vranje” i član Upravnog odbora Sportskog saveza grada Vranja. U braku je i otac dvoje dece.



Socijalna politika i lokalna uprava Danijela Milosavljević (SNS)


Rođena je 1970. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, a 1997. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Od 2005. do 2007. godine radila je u Domu za decu i omladinu na mestu sekretara i člana stručnog tima.

Na poslovima sekretara Centra za razvoj socijalnih usluga socijalne zaštite zaposlena je od 2007. godine.

Član je lokalnog tima za borbu protiv nasilja u porodici, trgovine ljudima i Saveta roditelja Ekonomsko – trgovinske škole za inkluzivnu nastavu.

Poseduje licencu za rad u ustanovama socijalne zaštite. Udata je i majka dvoje dece.



Ekologija i zaštita životne sredine - Marina Đorđević (PUPS)

 

Rođena je 1977. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom i Učiteljski fakultet.

Radila je na inkluziji dece sa posebnim potrebama, zatim kao učiteljica u Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović”.

Sekretar je Udruženja uranijumskih žrtava ,,Pljačkovica 99″ i inicijator osnivanja monitoring centra za praćenje zračenja od uranijuma u Pčinjskom okrugu.

 



Nacionalne manjine, etničke zajednice i NVO - Dejan Bajramović (RSJ)


Rođen je 1973. godine u Vranju gde je završio osnovnu i srednju Ekonomsku školu – smer ekonomski tehničar.

Kroz veoma bogato profesionalno iskustvo bio je član mnogih timova, komisija, anketnih odbora, radionica na kojima je zastupao interse Roma i drugih nacionalnih manjina.

Bio je član Kancelarije za ostvarivanje i zaštitu ličnih i kolektivnih prava romske nacionalne manjine, zatim član UNPD za izradu lokalne strategije za ekonomsko poboljšanje u opštini u periodu od 2004. do 2008. godine, kao i član tima za Lokalni akcioni plan za decu od 2004. do 2008. godine.

Ovlašćeni je sudski tumač za romski jezik za teritoriju Jugoistočne Srbije. Koordinator je za romska pitanja grada Vranja u periodu od 2004. do 2008. godine i lokalni anketar u okviru OEBS-ovog programa o stanovanju Roma.

Poverenik je gradskog odbora romske stranke ,,Jedinstvo”. Koordinator je nevladine organizacije ,,Romani Asvi” (Romska suza).



Turizam i ugostiteljstvo - Mića Mladenović (SDPS)

 

Rođen je 1976. godine u Salczburgu, srednju školu završio je u Vranju, a Visoku poslovnu školu u Beogradu, gde je stekao zvanje diplomirani ekonomista.

Radno iskustvo stekao je u firmi ,,Eleks – M” iz Beograda i preduzeću za trgovinu i usluge ,,Astra Spotrs Bets” doo iz Beograda.

Od 2012. godine radi u Gradskoj upravi u Vranju, prvo u Sekretarijatu za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine, a potom je bio načelnik Službe za zajedničke poslove.

Od 2010. godine nalazi se na čelu kinološkog društva ,,Švrća”  i međunarodni je kinološki sudija. Govori enegleski i ruski jezik. Oženjen, otac dva sina.



Kultura, obrazovanje i informisanje - Zorica Jović (SNS)


Rođena je 1976. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet u Prištini.

Od 2002. godine je profesor ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Vranju, a od 2010 – 2012. godine bila je i pomoćnik direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju.

Učesnik je projekta ,,Modernizacija sistema srednjeg stručnog obrazovanja” Ministarstva prosvete Republike Srbije u delu samovrednovanja i praćenja rada kolega jednakih po obrazovanju i poziciji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: