Ko je ubio policajca Đorđevića?

Lokalne vesti - Subota 13.09.2014 - 11:26

Više javno tužilaštvo u Vranju odbilo je da saopšti identitet ubice policajca iz Krševice kod Vranja Gorana Đorđevića!

Vise tuzilastvo Vranje-Goran Djordjevic   ilustracija Vise tuzilastvo Vranje-Goran Djordjevic ilustracija

Iako je OK Radio pokušao na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja da dobije podatke o ubici i njegovim saučesnicima koji su oktobra prošle godine automobilom marke „audi“ u Velikom Trnovcu pokosili policajca Đorđevića, javnost je ostala uskraćena za bilo koju informaciju o procesu protiv osumnjičenih.
 
Kako nam je saopšteno u Višem javnom tužilaštvu, oni ne raspolažu trenutno nijednim dokumentom iz tog predmeta, jer je sve kod, kako tvrde, veštaka.
 
– Ja sam pokušala da pronađem što više podataka o tom slučaju, ali nisam uspela, jer je predmet trenutno u rukama veštaka.
 
Jedino što znam je to da je završena rekonstrukcija događaja i da su osumnjičeni pušteni na uslovnu slobodu do početka procesa.
 
S obzirom da je istražni postupak još uvek u toku i da suđenje nije počelo, bio bi to dug period pritvora za osumnjičene i zato su pušteni na slobodu – kaže portparolka Višeg tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić.
 
Pokušali smo da razgovaramo i sa višim tužiocem, ali nam je saopšteno da je on službeno odsutan.
 
Zamenik tužioca za koga smo saznali da vodi predmet ubistva policajca Đorđevića nam je rekao da nikakve informacije ne može da saopšti vezane za ovaj slučaj, jer „postoji procedura za dobijanje informacija od javnog značaja“.
 
Celu stvar dodatno je iskomplikovalo nezvanično saznanje da vozač „audija“ zapravo još uvek nije ni pronađen, uprkos tvrdnjama policije da su svi učesnici tog događaja privedeni Višem tužilaštvu.
 
 – Koliko se ja sećam, policija je podnela tri ili četiri krivične prijave u tom slučaju. Obavešten sam da su svi učesnici pronađeni i privedeni.
 
Neki su se sami javili, a neke koji su bili u bekstvu smo mi pronašli.
 
Kasnije sam čuo da su polagali jemstva i da su sa nanogicama pušteni iz pritvora. Stvarno ne znam detalje, jer je privođenjem policija završila svoj deo posla. Sve od tog trenutka je u nadležnosti Tužilaštva – kaže načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović.
 
Na pitanje zbog čega se policija nije oglasila nakon „hapšenja svih osumnjičenih“ kako to obično čini, Velinović tvrdi da za to vranjska Policijska uprava nije imala odobrenje iz Beograda.
 
U Višem tužilaštvu smo tražili imena i prezimena svih osumnjičenih, ali nam je rečeno da su i za davanje takve informacije „ograničeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti“ jer, kako su se trudili da objasne, „osumnjičeni nisu osuđeni“.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: