Ko to kvari aparate po Bolnici?

Lokalne vesti - Subota 21.03.2015 - 10:15

Iako skoro potpuno nov, ergometar Internog odeljenja Bolnice u Vranju ponovo je van funkcije. Ovoga puta fizički je oštećen i polomljeno mu je dugme za podizanje trake prilikom ergotesta.

Ergometar nekome zaista smeta - foto A. Stojković Ergometar nekome zaista smeta - foto A. Stojković

Upravnik Bolnice Zvonimir Đorđević kaže da je u poslednje vreme ovo četvrti slučaj problema sa apratima na Internom odeljenju, odseku kardiologije.

– Imali smo prvo polomljenu sondu na eho aparatu. Posle toga je neko pokidao kabl koji drži tu sondu.

Ubrzo nakon toga je došlo do havarije na novom ergometru, odnosno resetovanja tog aparata. Sada imamo polomljeno dugme na ergometru za podizanje trake prilikom ergotesta – kaže Đorđević.

On dodaje da je o ovome obaveštena policija i da je podneta krivična prijava protiv NN lica. Kako kažu na Internom odeljenju, simptomatično je to što nakon oštećenja niko od lekara i sestara nije prijavio slučaj.

– Mi ne možemo toliko aparata da kupimo i popravimo, koliko mogu da se pokvare – zaključio je Đorđević.

Podsetimo da je ergometar u Vranje stigao 6. novembra prošle godine.

Nakon nepunih mesec dana od kako ga je Bolnici svečano uručio državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlada Đukić, aparat je resetovan. Vrednost ergometra je 3,5 miliona dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: