Komrad i Skijalište ostali bez DIREKTORA

Lokalne vesti - Četvrtak 16.06.2016 - 14:34

Direktor „Skijališta Besna Kobila“ Dejan Manić (JS) i direktor „Komrada“ Dejan Ilić (SPS), zbog sukoba interesa neće više moći da obavljaju te funkcije, jer su imenovani na mesta odbornika u lokalnom parlamentu.

Razrešeni zbog sukoba interesa; Foto: OK Radio Razrešeni zbog sukoba interesa; Foto: OK Radio

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Vranja u sredu, predsednik parlamenta Dejan Tričković je objavio zaključak da su dosadašnji direktori Javnih preduzeća „Komrad“ Dejan Ilić i „Skijališta Besna Kobila“ Dejan Manić razrešeni direktorskih funkcija.

Ova javna preduzeća sada čekaju nove direktore, a do izbora novih rukovodilaca, preduzećima upravljaju zamenici.

U „Komradu“ se dužnosti već prihvatila zamenica direktora Nadica Jović Janjić, kaže za OK Radio Dejan Ilić.

- Na osnovu osnivačkog akta i statuta preduzeća, zamenik direktora obavlja upravljačke dužnosti u odsustvu direktora i ima sva ovlašćenja.

Mi već funkcionišemo po novonastalom stanju prvi dan nakon sednice Skupštine, tako da u radu „Komrada“ neće biti nikakvih problema niti zastoja
– pojašnjava Ilić.

Ni u Skijalištu „Besna Kobila“ neće biti vakuuma u funkcionisanju ovog javnog preduzeća, potvrđuje za OK Radio Dejan Manić.

- Odgovoran direktor uvek u preduzeću ima nekog ko ima ovlašćeni potpis, kako ne bi došlo do zastoja.

Kod nas je to rukovodilac finansijskog sektora od samog početka, Danijela Stanojković i ona će obavljati neophodne rukovodeće poslove do izbora novog direktora
– kaže Manić.

A za izbor novih direktora postoje dve moguće varijante.

Prva je da Skupština na prvoj sledećoj sednici imenuje vršioce dužnosti direktora ovih javnih preduzeća ili će po zakonu biti raspisan javni poziv za upražnjena mesta.

U tom slučaju, Skupština treba da sastavi komisiju, koja će izabrati nove direktore javnih preduzeća, čiji izbor mora biti potvrđen na zasedanju lokalnog parlamenta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: