KONAČNO: Otvoren račun za teško obolelu decu

Lokalne vesti - Četvrtak 08.12.2016 - 09:00

Grad Vranje je otvorio namenski račun za dodelu novčanih sredstava za pomoć deci i omladini obolelih od maligniteta i drugih teških bolesti.

Svaka uplata je dobrodošla; FOTO: Free Images Svaka uplata je dobrodošla; FOTO: Free Images

Odluka o ovakvom prikupljanju sredstava doneta je još tokom septembra ove godine, a nakon što su ispoštovane sve potrebne procedure oko registrovanja i otvaranja, račun je spreman da primi prve uplate.

Broj tekućeg računa je 840-3878741-25.

Portparol Gradskog veća Zorica Jović je i ovom prilikom apelovala na sve građane Vranja i sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da uplate novac.

- Bilo koji uplaćeni iznos će ovim pacijentima itekako dobro doći prilikom izmirivanja troškova lečenja – rekla je većnica.

Prema ranijim najavama, prvu uplatu bi trebalo da izvrši grad Vranje u iznosu od 500.000 dinara.

Gradsko veće je donelo i Pravilnik o merilima i kriterijumima za dodelu novčanih sredstava za pomoć deci i omladini sa teritorije grada Vranja, obolelih od najtežih bolesti.

Istovremeno, gradski većnici su formirali i komisiju koja bi trebalo da se bavi dodelom novčane pomoći sa ovog računa, a prema usvojenom pravilniku.

Članovi komisije su dr Kosta Zdravković, načelnik odeljenja onkologije, dr Jadranka Ajanović, pedijatar, dr Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika za sektor zdravstva, Ljubomir Stojanović, načelnik gradskog Sekreterijata za finansije i Vera Mitić, načelnica gradskog Sekreterijata za zdravstvenu, socijalnu, dečiju, boračku i invalidsku zaštitu.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: