KONAČNO: TOP SOFA u Slobodnoj zoni

Lokalne vesti - Utorak 23.05.2017 - 11:21

Potpisivanjem ugovora o saradnji u utorak, italijanska kompanija „Top sofa“ postala je prvi korisnik Slobodne zone u Vranju.

Sa potpisivanja ugovora FOTO OK Radio Sa potpisivanja ugovora FOTO OK Radio

Time je Slobodna zona počela da ostvaruje plan zacrtan prilikom osnivanja 2013. godine.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, generalni direktor „Top sofe“ Roberto Siviero, menadžer kompanije Maja Janjević Siviero i direktor Slobodne zone Goran Živković.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je, izražavajući zadovoljstvo što Slobodna zona dobija svog prvog korisnika, istakao da je potpisivanje ugovora sa italijanskom kompanijom pozitivan signal i za buduće investitore.

- Mi intenzivno radimo na infrastrukturi čitave industrijske zone Bunuševac i očekujem da se već početkom jula krene sa izgradnjom prvog dela obilaznice.

Takođe, zajedno sa Evropskim PROGRES-om smo dobili grant od 500.000 evra koji se odnosi na izgradnju dva kružna toka i saobraćajnice u neposrednoj blizini „Top sofe“
– rekao je Milenković, ističući pomoć kompanije lokalnoj samoupravi u realizaciji kulturnih manifestacija.

Direktor Slobodne zone“ Goran Živković je izrazio očekivanje da će i drugi investitori slediti primer „Top sofe“.

- U pregovorima smo sa ruskom kompanijom „Mnogo mebli“ i uskoro bi trebalo da usledi potpisivanje ugovora o njihovom ulasku u Slobodnu zonu.

Planiramo da na tom prostorima napravimo i trening centar, kao i neka skladišta
– najavio je Živković.

Generalni direktor „Top sofe“ Roberto Sivijeri naglasio je da je kompanija, korak po korak došla, uz pomoć Grada, do ovih značajnih povlastica.

- Ovakav vid saradnje potreban je i gradu Vranju i mi ćemo, kao prvi korisnik, uz druge koji će uslediti, pomoći u uređenju infrastrukture industrijske zone.

Kao što bi rekli u Italiji, mi smo trenutno „katedrala koja se nalazi u pustinji
– rekao je Siviero.

Ulaskom u sistem Slobodne zone, kompanija „Top sofa“ će dobiti značajne povlastice, koje uključuju oslobađanje plaćanja poreza i carine na uvoz od šest odsto.

Takođe, kompanije u ovom sistemu dobijaju i beneficiju oslobođenja plaćanja PDV-a od 20 odsto na energente i transport, kao i povlašćeni status prilikom carinjenja i špedicije.

Pogodnosti koje daje lokalna samouprava su popust na usluge vodosnabdevanja i iznošenja smeća u iznosu od 50 odsto, kao i povlašćeni iznos plaćanja lokalnih taksi.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: