Korejski grafičar izlaže u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 30.07.2014 - 10:47

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju u četvrtak, 31. jula , sa početkom od 19 časova biće otvorena izložba grafika Lee Seong - Ku-a.

Prostor u kome će Ku izlagati Prostor u kome će Ku izlagati

Lee  Seong – Ku je grafičar iz Južne Koreje, dobitnik mnogih nagrada na bijenalima male grafike, printova, crteža, savremene grafike u zemlji i inostranstvu.

Rođen 1963., dipomirao je 1989. godine na Koledžu lepih umetnosti Univerziteta Hongik, a magistrirao na Umetničkom univerzitetu Tama u Japanu 1993. godine.

Živi i radi u gradu Ansung u provinciji Kyunggi-do, Južna Koreja. Predavao je grafiku na više univerziteta u Kini i Koreji i član je više nacionalnih umetničkih udruženja.

Radovi Seoung-Kua nalaze se u muzejskim zbirkama širom sveta, od kojih se izdvajaju Guanlan Museum (Kina), Pennang StateMuseum (Malezija), Florean Museum i Euro CulturArt Association (Rumunija), Roopangal Museum of Fine Arts (Indija), Machida Municipal Museum of International Prints (Japan).
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: