KORIDOR: Nastradali radnik radio na CRNO

Lokalne vesti - Sreda 11.11.2015 - 10:54

Vranje - Stevo Munjiza (61) poginuo je u Mominom Kamenu na gradilištu autoputa Koridora 10 kada je pao sa krana sa visine od 21 metra i nije bio prijavljen, utvrdila je inspekcija rada.

Najteža deonica Koridora: Grdelička klisura FOTO politika.rs Najteža deonica Koridora: Grdelička klisura FOTO politika.rs

On se nalazio na tzv. streli krana, dužoj strani ove mašine, u kolicima koja drže korpu i koja su pokretna.

Dušica Stošić, republički inspektor rada za Pčinjski okrug, kaže da je došlodo ispadanja kolica  iz ležišta u streli i on je pao na zemlju pri čemu je smrtno stradao.

- Kran je visine 25 metara, i dok kranista daje komandu, kolica se kreću, šetaju po streli, i na tom dužem kraju dužine 45 metara, na 35 metara od osnove krana, došlo je do ispadanja kolica - opisuje Stošićeva kako je do nesreće došlo.

Kako saznajemo od Stošićeve, Munjiza je bio penzioner i nije bio prijavljen, tačnije radio je „na crno“.

U vreme nesreće nije imao kacigu i nije bio vezan sigurnosnim pojasevima.

Stošićeva objašnjava da nisu bile preduzete sve mere bezbednosti po tom pitanju na gradilištu.
 
Nesreća se dogodila  na gradilištu bosanskog “Integral inženjeringa” kod jednog od nadvožnjaka budućeg autoputa u Grdeličkoj klisuri na desetak kilometara od Vladičinog Hana ka Leskovcu.

Munjiza je bio angažovan u firmi “Kran servis Savić” iz  Nove Pazove.

S.Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: