KORUPCIJA U NIŠU: Uhapšeni inspektorka i VRANJANAC

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.03.2017 - 10:05

Niški preduzetnik D.N. (35), rodom iz Vranja, uhapšen je u Nišu zbog sumnje da je podstrekivao na krivično delo falsifikovanja službene isprave građevinsku inspektorku iz tog grada M.M. koja je takođe uhapšena, saopšteno je iz kancelarije portparola OJT u Nišu.

Ilustracija FOTO Getty Images Ilustracija FOTO Getty Images

Osumnjičeni D. N. je osnivač preduzeća „Volf master“ iz Niša.

 - Osumnjičenoj M. M. se stavlja na teret da je 25. februara ove godine sačinila dva pojedinačna popisna lista u kojima je evidentirala navodne nezakonite izgrađene objekte na lokaciji u ulici Pantelejskoj br. 52b, iako objekti u tom trenutku nisu ni postojali na licu mesta.

Popisne liste je sačinila bez izlaska na lice mesta, na zahtev D. N.
- saopšteno je iz kancelarije portparola OJT u NIšu.

- Na osnovu pojedinačnih popisnih lista koja je sačinila osumnjičena M.M., vlasnik parcele a kasnije i zakupac poslovnog prostora na adresi ulica Pantelejska br. 52b su dobili mogućnost da najpre od Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša dobiju potvrdu da je u toku postupak ozakonjenja bespravno izgrađenih objekta (iako objekti u tom tenutku nisu bili ni započeti) i da na osnovu takve potvrde JKP „Naisus“ izvrši priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u toku maja meseca 2016. godine -  navode u OJT u Nišu.

Osumnjičenom D. N. stavlja se na teret da je navedeno krivično delo izvršio tako što je podstrekao osumnjičenu da sačini popisne liste sa neistinitom sadržinom i prilikom podnošenja zahteva potpisao vlasnika parcele.

Inače, na navedenoj adresi nalaze se poslovni objekti u kojima se obavlja tehnički pregled i registracija vozila, kao i auto perionica.

- Osumnjičenima je po odobrenju rukovodioca odeljenja za krivično gonjenje koruptivnih krivičnih dela određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja, i biće saslušani u utorak 7. marta.

Nakon toga će biti stavljen predlog za određivanje pritvora protiv osumnjienih sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, kako ne bi uticali na svedoke, kao i kako ne bi izmenili ili falsifikovali dokaze krivičnog dela
- navodi se u saopštenju portparola OJT u Nišu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: