Kradu struju sa ulične rasvete

Lokalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 09:32

Vranje – Zbog sve učestalije krađe struje priključenjem na mrežu javne rasvete, Direkcija za izgradnju započela je akciju utvrđivanja ilegalnih priključaka.

Ko sve krade sa ulične rasvete? Ko sve krade sa ulične rasvete?

U tom preduzeću napominju da se godinama unazad  javna rasveta koristi   za osvetljavanje privatnih poseda, poslovnih objekata i stovarišta.

 Kako se saznaje, dešavalo se da i sami radnici Elektrodistribucije pomažu u tome, jer priključenje na mrežu ulične rasvete prema rečima nadležnih može odraditi samo stručno lice.

U Direkciji napominju da će protiv onih koji kradu struju preko javne rasvete biti podnete krivične prijave, jer se radi o krivičnom delu krađi struje.

- Nemamo procenu ukupnog broja ilegalnih priključaka, akcija će trajati najmanje šest meseci.

 

Mi smo takav problem imali godinama unazad ljudi su koriistili javnu rasvetu  za osvetljavanje privatnih poseda i poslovnih objekata, a u najvećem broju slučajeva radi se o krađi struje za osvetljenje stovarišta.

 

Prva kontrola i utvrđivanja postojanje ilagalnih priključaka na javnu rasvetu  bila je 2010. do tada se to nije radilo. Tada je otkriveno nekoliko stotina ilegalnih priključaka na javnu rasvetu – kaže Branislav Pešić, pomoćnik direktora Direkcije.

Pešić podseća da javna rasveta služi za osvetljavanje javnih površina, a kako kaže bilo je slučajeva da se svetiljka koja je okrenuta prema ulici okrene prema dvorištu.

 

Za tako nešto, objašnjava, unajmljuju se električari, jer su za to potrebne penjalice po stubovima, ili vozilo.

- To je bila praksa dugi niz godina, a takvi slučajevi se otkrivaju prilikom otklanjanja kvarova na javnoj rasveti. Ako Distribucija zatekne nekog da se ilegalno priključio na javnu rasvetu fizičko lice plaća kaznu u godišnjem, a pravna lica u trogodišnjem  iznosu potrošnje struje preko ulične rasvete – kaže Pešić.

Ovu akciju Direkcija će realizovati u saradnji sa Komunalnom inspekcijom.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: