Krenulo grejanje

Lokalne vesti - Sreda 15.10.2014 - 09:30

Grejna sezona u Vranju i zvanično je počela u sredu pokretanjem kotlova javnog preduzeća „Novi dom“.

Radijatori topli i u Vranju Radijatori topli i u Vranju

Iako spoljne temperature i nisu toliko niske, rukovodstvo gradske toplane želelo je da ozvaniči 15. oktobar, početak sezone grejanja, a kako kažu, energenata ima najverovatnije za celu zimu.

– U sredu ujutru smo pustili grejanje kako bi obeležili početak grejne sezone i svakako će radijatori biti topli ukoliko spoljne temperature budu niske.

Obezbedili smo dovoljne količine mazuta za celu sezonu, ali će to svakako zavisiti od vremenskih prilika, odnosno jačine predstojeće zime.

Definitivno naši korisnici ne treba da brinu, jer je nesmetano grejanje stanova i poslovnih prostorija izvesno kao nikada do sad – kaže direktor „Novog doma“ Nebojša Radulović.

Po Zakonu o energetici, u toku grejne sezone ukoliko dnevna temperatura padne ispod 12 stepeni, gradska toplana dužna je da upali kotlove, a isto tako radijatori moraju da budu topli i van sezone ukoliko je temperatura manja od 12 stepeni tri dana uzastopno.

Inače, grejna sezona u Srbiji počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: