KRIJUMČARILI 34 migranta

Lokalne vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 14:30

Policija je na teritoriji koju pokriva PU Vranje pronašla u dve odvojene akcije 34 migranta, koji uz sebe nisu imali dokumenta za identifikaciju.

Policija u Hanu, zadnja stanica za krijumčare. Foto:S.Tasić Policija u Hanu, zadnja stanica za krijumčare. Foto:S.Tasić

U Bujanovcu, u saradnji sa pripadnicima Protivterorističke jedinice, u dvorištu kuće, u selu Samoljica pronašli su 29 migranata, pištolj u ilegalnom posedu, kao i dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama, četvorotočkaš i tri vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi.

Prema saopštenju iz policije, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati L. J. (23) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi.

Sumnja se da je on upravljao vozilom kojim su prevoženi migranti. On je priveden zameniku tužioca koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bujanovcu i osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

Policija je protiv šezdesetdevetogodišnje osobe podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je ova osoba posedovala pištolj u ilegalnom posedu.

Takođe, krivična prijava je podneta i protiv četrdesetčetvorogodišnje osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje isprave. Sumnja se da je ova osoba posedovala dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama.

Pronađena vozila, četvorotočkaš i pištolj su privremeno oduzeti.

U drugoj akciji, policija u Vladičinom Hanu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u ovom mestu, donela je rešenje o zadržavanju do 48 sati N. A. (43) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u selu Džep, u opštini Vladičin Hanu, u vozilu marke „Škoda oktavija“, vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao N. A. pronašla pet migranata, bez dokumenata za identifikaciju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: