Krijumčario ptice

Lokalne vesti - Utorak 09.12.2014 - 09:06

Vranje - Na graničnom prelazu Preševo, carinici su sprečili pokušaj da se iz Srbije nelegalno iznese 40 ptica, pataka, golubova, kokošaka, paunova i fazana koji ne spadaju u red zaštićenih životinjskih vrsta.

oduzete zivotinje na prelazu Prohor oduzete zivotinje na prelazu Prohor

Ptice je pokušao da prokrijumčari 37-godišnji makedonski državljanin, sakrivši ih u gepek automobila marke ''Pežo''.

 

On je carinicima prvo rekao da je sve ptice preuzeo u Vranju, da bi kasnije objasnio da je to učinio u Niškoj Banji.

 

- Tokom detaljnog pregleda vozila, carinici su prekontrolisali prtljažnik i vozilo, i većinu ptica, 12 pataka, četiri goluba, 12 kokošaka, dva pauna i četiri fazana, pronašli u kartonskim kutijama, plastičnim i metalnim gajbama u gepeku, dok su četiri fazana i dva goluba bila sakrivena ispod vozačevog i suvozačevog sedišta.

 

Kao i uvek u situacijama kada se otkrije krijumčarenje životinja, carinici su konsultovali Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, odnosno Grupu za sprovođenje CITES Konvencije kako bi utvrdili o kojim vrstama je reč – kažu u Upravi carina.

 

Nakon pregleda fotografija i samih ptica, veterinarski inspektori su potvrdili da se vrste ne nalaze na CITES  listi zaštićenih vrsta, ali su ih preuzeli i smestili u karantin.

 

S obzirom da je reč o stranom državljaninu, vođen je hitan prekršajni postupak, a nadležni Prekršajni sud u Bujanovcu je doneo odluku da se prekršilac i novčano kazni.

 

Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: