KRKOBABIĆ: 200 MILIONA za razvoj juga (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 09.06.2017 - 13:33

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je u Vranju da će Vlada Srbije učiniti sve kako bi doprinela razvoju juga Srbije.

Sa skupa FOTO OK Radio Sa skupa FOTO OK Radio

Prema njegovim najavama, okosnica takve politike biće unapređenje zadrugarstva i profilisanje preduzeća koja će biti nosioci regionalnog razvoja.

Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković ukazao je da je ovo još jedna potvrda toga da Vlada Srbije vodi afirmativnu politiku koja se tiče ovog dela zemlje.

- Samo konkretnim radom na terenu možemo da povratimo poverenje naroda.

Nadam se da će ovaj program regionalnog razvoja biti realizovan onako kako smo zamislili, jer je Vlada Srbije izdvojila oko 200 miliona dinara za njegovu realizaciju
- podsetio je Pejković.

Ministar Krkobić rekao je da se nova regionalna politika ogleda kroz   afirmaciju poljoprivrede i zadrugarstva koje ima za cilj ozdravljenje postojećih i osnivanje novih zadruga.

- Svrha toga je ubrzani privredni razvoj i očuvanje srpskih sela.

Demografski podaci su upozoravajući, jer se veliki broj sela u pograničnom području na jugu prazni.

Pokušaćemo da oživimo zadrugarstvo, a to znači pomoć novoosnovanim zadrugama od 50.000 evra i postojećim od 100.000 evra.

Cilj je da zadrugama koje  ovde u okrugu postoje,  a njih je 16, a od kojih samo tri rade, damo vetar u leđa
- kaže Krkobabić.

Drugi predmet razgovora bio je nova mapa privrednog razvoja Srbije, sa preduzećima koja su okosnica regionalnog razvoja, kao što su nekada bili “Simpo” i kompanije slične veličine.

Sastanku sa ministrom Krkobabićem prisustvovali su predstavnici svih lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga.

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: