"Krpimo i tražimo strpljenje"

Lokalne vesti - Sreda 13.05.2015 - 10:52

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić tvrdi da su vranjske ulice „sjajne, lepe i fine“ i da za krpljenje udarnih rupa postoji procedura.

Antić: Sve ćemo srediti, ali treba nam i podrška građana FOTO OK Radio Antić: Sve ćemo srediti, ali treba nam i podrška građana FOTO OK Radio

Na otvorenom danu za medije u Gradskom odboru SPS-a, na pitanje novinara OK Radija zbog čega vranjske ulice sve više liče na poprište ratnih sukoba i do kada će takve biti, Antić je odgovorio da je to „vrlo teška kategorija za poređenje“.

– To je nekada moglo, uzmete štap u ruke, povedete dva direktora i krpi ovde, krpi onde. Sada postoji nekakva procedura koja mora da se poštuje.

Mi smo zadužili grupu ljudi koja mora do 22. juna da napravi spisak svih ulica sa udarnim rupama, kako bi one bile zakrpljene. Imamo dosta problema kod priključaka na novu vodovodnu mrežu.

Kada se „Vodovod“ obrati građanima, oni ignorišu, dok im ne dogori pod nogama i ne shvate da će ulica biti vraćena u prvobitno stanje. Onda se sete i dođu u „Vodovod“ i potpišu ugovor i tu nastaje problem.

Radnici moraju ili da produže rok za završetak radova ili da se ulica pokrije, pa opet raskopava – kaže Antić.

On se osvrnuo i na radove u glavnoj ulici koji su počeli još prošle godine, a još uvek nisu završeni.

– Ta ulica će biti napravljena po svim mogućim standardima. U toku su radovi na trotoarima, nakon čega ulica dobija poslednji asfaltni sloj.

Prođite malo kroz Srbiju i videćete da u pojedinim gradovima i opštinama komunalni program nije rađen po dve i tri godine. Ako ništa drugo, u Vranju se barem radi, a građane molimo za strpljenje – kaže Antić.

On je između ostalih, naveo ulice koje su najproblematičnije u gradu, a to su Save Kovačevića, Jovana Jankovića Lunge i Kralja Milana.

Kako je objasnio, u tim ulicama dok se ne završi kanalizacija, rupe ne mogu biti u potpunosti sanirane.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: