KRUPNE promene u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Utorak 19.01.2016 - 12:23

Na poslednjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o reorganizaciji Gradske uprave, koja bi trebalo da znatno modernizuje i poveća efikasnost gradskih službi, najavio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Skoro dve trećine zaposlenih nefunkcionalno; Foto: D. Ristić Skoro dve trećine zaposlenih nefunkcionalno; Foto: D. Ristić

Na ovu odluku se dugo čekalo, jer je inicirana još pre tri godine i ona je doneta nakon rada nekoliko neformalnih i formalnih grupa.

Najvažnija izmena je uvođenje odeljenja umesto sekreterijata i u tim odeljenjima će sistematizacija biti urađena prema potrebama Grada i poreskih obveznika.

Odeljenje za budžet i finansije će biti posebno odeljenje i baviće se isključivo poslovima finansija na nivou lokalne samouprave - najavio je Antić.

Novo Odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj će pokrivati i poslove poljoprivrede, saobraćaja i turizma, a baviće se i uslužnim delatnostima, zanatskim radnjama, kao i strategijom privrede i dovođenjem investitora.

Novo je i objedinjavanje Komunalne policije i inspekcije u Odeljenje komunalne policije i inspekcije, što će povećati kontrolu sprovođenja odluka Grada.

Još jedna novina je i Služba za upravljanje u vanrednim situacijama, koja će se strateški baviti prevencijama rizika i osetljivim pitanjima izdvajanja sredstava Grada za prevenciju od poplava i ostalih rizika.

- Najvažnije je da neće biti novih zapošljavanja, već će se, nakon rešavanja viška zaposlenih, jedan broj radnika prerasporediti u nova odeljenja.

Nakon usvajanja ovih izmena na narednom skupštinskom zasedanju ostaje još donošenje novog akta o sistematizaciji radnih mesta
- rekao je Antić.

Ovakva odluka je bila neophodna, ne samo zbog usklađivanja sa zakonima, već i zbog unapređenja rada Gradske uprave.
 
- Moraćemo da preraspoređujemo ljude da bi nosili teret odgovornosti, jer trenutno nešto više od jedne trećine zaposlenih „vuče“ rad Gradske uprave, a ostali deo je prilično nefunkcionalan - iskren je gradonačelnik.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: