Kupite novine!

Lokalne vesti - Utorak 08.07.2014 - 12:32

U cilju veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti marginalizovanih grupa, udruženje „Generator iz Vranja počelo je sa sprovođenjem programa „Liceulice“.

Kupovinom novina pomažete ljudima Kupovinom novina pomažete ljudima

Kao vid ekonomskog osnaživanja i inkluzije marginalizovanih grupa otpočeto je izdavanje i prodaja časopisa „ Liceulice“ koju vrše sami pripadnici ovih grupa.

Od svakog prodatog primerka oni prihoduju 50 odsto od iznosa cene, a kroz direktan kontakt sa ljudima podiže se svest o njihovoj prisutnosti u društvu.

„Generator“ poziva građane da se priključe i kupovinom časopisa pomognu ovim “nevidljivim” kategorijama našeg društva.

Prodavce možete svakodnevno sresti na ulicama grada sa prepoznatljivim žutim kačketima Liceulice.

Ovaj projekat podržale su mnoge javne ličnosti, poput proslavljenog košarkaškog asa Vlade Divca, pevačice i kantautorke Kristine Kovač, voditelja Zorana Kesića, plivača Milorada Čavića i mnoge druge.

Kao pokrovitelji i donatori projekta ističu se Telekom Srbija, Agencija za evropske intergracije i saradnju sa udruženjima, Institut za održive zajednice, Švajcarski program za kulturu, Fondacija za otvoreno društvo, Ministarstvo kulture i Evropska fondacija za kulturu.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: