KVRGAVA KOŽA: Bez panike!

Lokalne vesti - Utorak 14.06.2016 - 13:37

Vranje - Povodom registrovane bolesti takozvane “krgave kože” kod goveda, odnosno virusnog oboljenja „nodularni dermatitis“, Vlada Srbije obaveštava građane da se virus ne prenosi na ljude i da nema razloga za zabrinutost, prenela je služba Pčinjskog okruga.

Ovako izgleda bolesna krava FOTO Vlada Srbije Ovako izgleda bolesna krava FOTO Vlada Srbije

U saopštenju Vlade se kaže i da je nadoknada štete za prve registrovane slučajeve već počela.

- Apelujemo na vlasnike goveda koji primete neke od simptoma bolesti čvorići koji se pretvaraju u kraste ili rane na koži, oticanje nogu, kašalj, obilno curenje iz nosa, izlučivanje pljuvačke, suzenje očiju, infekcija oka i groznica - da se obavezno jave svom veterinaru.
 
Obolela životinja je iscrpljena, odbija da jede i gubi na težini
– navodi se u saopštenju.

Nodularni dermatitis se u Srbiji pojavio kod goveda pošto je prethodno registrovan u Bugarskoj i Makedoniji.

- Budući da je registrovan mali broj slučajeva obolelih goveda i da je pod punom veterinarskom i sanitarnom kontrolom, apelujemo na građane da ne podležu neproverenim informacijama, već da za svaku nedoumicu kontaktiraju nadležne institucije – kaže se u saopštenju Vlade Srbije koje prenosi služba Pčinjskog okruga.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: