LEDENI DANI i dalje uzimaju danak

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.01.2017 - 17:57

Vranje - Šezdesetdvogodišnji profesor fizike iz okoline Užica, sa teškim promrzlinama, evakuisan je iz sela Jastrebac na padinama Kukavice.

Spasavanje ogriđenog profesora FOTO OK Radio/FB Spasavanje ogriđenog profesora FOTO OK Radio/FB

Direktor Doma zdravlja u Vladičinom Hanu Saša Stanković kaže da je pacijent bio u veoma teškom stanju i da je sa velikim promrzlinama na rukama i nogama upućen u KC Niš na dalje lečenje.

- Pacijent  koji je zbrinut nije stanovnik opštine Vladičin Han, već je došao u Jastrebac, jer tu ima neku kuću i brata.

Zbog toga za njega niko nije ni znao, a on je tu već negde od Božića. Tek u petak je predsednik MZ prijavio slučaj policiji.

Prema priči on je iz Zapadne Srbije krenuo negde u oči Božića, pa se prvo u onom zastoju kod Niša smrzao,  pa onda je pešice išao od  Džepa do Jastrebca po snegu i smetovima, više od 25 kilometara.

Ekipa hitne pomoći je sa vatrogascima otišla na teren, evakuisali smo pacijenta, on ima teške promrzline i na rukama i nogama, svestan je i komunikativan
- navodi Stanković.

On kaže i da ne može da razume ponašanje tog pacijenta i njegovog rođaka koji živi u Jastrebcu, kako nisu reagovali ranije i potražili pomoć, već sa promrzlinama čekali dve nedelje da potraže pomoć lekara.

Jedan od  učesnika u akciji spasavanja kaže da su u ruke i noge pacijenta izgledale kao kao u horor filmovima.

- Noge i ruke su mu bile tamne, maltene crne, kao ljudima u filmu „Igmanski marš“, pravi horor.

Ono što smo zatekli je pravo zlo, čovek je zaradio gangrenu od promrzlina.

Jedva smo uspeli da dođemo do njega, jer nema ni puta, isekli smo  plastično bure, pa smo u njega stavili nosila sa pacijentom.

Nekim kozijim stazama smo ga nosili dva sata preko snega i smetova, jedva smo uspeli da ga spustimo do puta dokle je došla hitna pomoć
- priča ovaj čovek.

Inače, sa padina Kukavice, u nevremenu koje je zahvatilo Srbiju početkom januara, sa 110 centimatara bila planina sa najvišim snežnim pokrivačem, evakuisano je nekoliko teških bolesnika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: