Legenda Kipra, ponos Surdulice

Lokalne vesti - Subota 20.08.2016 - 11:50

Vranje – Mladi Surduličanin Milan Trajković, koji je kao dete napustio rodni grad i odselio se na Kipar, postao je vrhunski sportista i na aktuelnoj Olimpijadi u Riju plasirao se među sedam najboljih preponaša.

Trajković FOTO you tube prts Trajković FOTO you tube prts

U polufinalu trke sa preponama u Riju, Trajković je istrčao stazu za 13,31 sekund, čime je postavio novi nacionalni rekord Kipra.

U finalu nije uspeo da ponovi rezultat polufinala, ali je ipak postigao veoma zapažen uspeh, osvojivši sedmo mesto.

Srbiju i rodnu Surdulicu Milan je napustio sa porodicom kada je imao samo sedam godina, donosi magazin “Sana”.

- Osećaj je neverovatan dok gledam njegove nastupe na Olimpijadi. Premašio je sva naša očekivanja i zahvaljujem svima koji su bili uz nas – kaže Milanova majka Danijela Trajković.

Milan je inače diplomirao grafički dizajn na državnom kiparskom fakultetu.

Njegova sestra bliznakinja Milica studira ekologiju u Beogradu dok je starija sestra  Stefana završila Ekonomiju i finansije na državnom fakultetu na Kipru.

On je pre svega dobar čovek a onda i uspešan sportista a istovremeno je veoma skroman i privržen porodici, priča Milanova majka za magazin “Sana”.

- Milan je Srbin i to stoji. Hvala svima u Srbiji koji bodre i podržavaju ga.

Za sve ostalo morate njega lično da pitate pa i to da li bi se odlučio da brani srpske boje ukoliko ga zovu iz Atletskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije
– kaže Danijela Trajković, a prenosi Magazin “Sana”.

Inače, Milan je postao zvezda medija i društvenih mreža kada je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, po kišnom vremenu, skinuo svoj gornji deo trenerke i njome ogrnuo volonterku na terenu.
 

Sana, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: