LESKOVČANIN na čelu vranjskog zdravstva - STANKOVIĆ: Ništa strašno!

Lokalne vesti - Četvrtak 20.10.2016 - 08:06

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio je u sredu direktore ZC i Opšte bolnice u Vranju dr Vladimira Stamenkovića i dr Zvonimira Đorđevića i imenovao direktora leskovačke Opšte Bolnice dr Nebojšu Dimitrijevića za v.d. upravnika vranjskog ZC.

Zc Vranje praktično pod prinudnom upravom FOTO OK Radio Zc Vranje praktično pod prinudnom upravom FOTO OK Radio

Smena rukovodilaca vranjskih zdravstvenih ustanova usledila je nakon što je tim najeminentnijih srpskih lekara, sastavljen od strane Ministarstva zdravlja, izvršio kontrolu rada bolnica u Srbiji.

U sredu su, na osnovu izveštaja ovog tima, smenjeni i rukovodioci još 10 medicinskih ustanova u Srbiji.

Za v.d. upravitelja vranjskog ZC imenovan je dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke Opšte Bolnice, a zajedno sa Dimitrijevićem ZC-om će  upravljati i direktor leskovačkog Doma zdravlja dr Slaviša Božić.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković kaže da u činjenici da će Leskovčani voditi vranjsku zdravstvenu ustanovu ne vidi ništa neobično.

- Mi zvanično ništa nismo dobili i za smenu smo čuli preko medija.

Ta komisija vrši kontrole svake godine, stavlja primedbe i zamerke i jedna od mera je i promena menadžmenta.

Ako su ti problemi takve prirode i takvog obima da se ministar odlučio na takav potez, tu nema ničeg neobičnog, niti strašnog
– kaže Stanković.

Većnik Stanković nije želeo da opširnije komentariše zašto kandidati Saveta za dravstvo SNS-a  u Vranju nisu imenovani za rukovodioce ZC-a.

- Naravno da smo imali svoje kandidate, kao i svaka stranka.

Ne bih želeo da komentarišem odluke ministra, on je prvi čovek zdravstva u Srbiji i on postavlja ljude shodno situaciji koju je zatekao na terenu
– navodi većnik.

On je pozdravio odluku ministra o smeni i novim postavljenjima rukovodilaca ZC.

- Vranjski ZC je u ogromnim problemima i verujem da će organizacioni problemi da se reše, finansijske dubioze da se maksimalno amortizuju, a Hirurški blok konačno da krene da se gradi.

Mi verujemo da je ministar Lončar napravio pravi potez i doneo pravu odluku i nadamo se da će situacija da bude mnogo bolja nego do sada
– zaključuje Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: