LESKOVČANIN poverenik SDS-a za Vranje

Lokalne vesti - Utorak 05.07.2016 - 10:40

Za poverenika socijaldemokratske stranke za Vranje i Vranjsku Banju postavljen je Nenad Zdravković iz Leskovca, odlučio je vrh ove stranke.

Zdravković preuzeo vranjski SDS FOTO jugmedia.com Zdravković preuzeo vranjski SDS FOTO jugmedia.com

Ovakva odluka SDS-a usledila je nakon raspuštanja najpre opštinskog odbora stranke u Vranjskoj Banji, a zatim i gradskog odbora u Vranju prošlog meseca.

I jedan i drugi odbor su raspušteni zbog pravljenja postizborne koalicije sa SNS-om na lokalu, što je u suprotnosti sa stavom centrale stranke da se sa naprednjacima ne sarađuje ni na jednom nivou vlasti.

Čelnik vranjskih socijaldemokrata Igor Andonov kaže za OK Radio da je ovakva odluka vrha stranke očekivana, ali da ne menja situaciju na terenu.

- Poverenik je član Izvršnog odbora SDS-a i to je formalni potez nakon raspuštanja GrO i privremeno rešenje.

Kažem formalan potez, jer se taj čovek nije nijednom pojavio u Vranju i sa njim nismo imali nikakvog kontakta
– kaže Andonov.

Dužnost poverenika je, između ostalog i da u ime Izvršnog odbora stranke raspiše izbore za novi Gradski odbor SDS-a.

- Vranjski odbor je apsolutno jednoglasno podržao našu koaliciju sa naprednjacima na lokalu i tu nema nesuglasica, ne samo među članovima odbora, već ni među običnim članovima stranke.

Ukoliko se raspišu izbori za novi GrO, a mi bi to voleli, kandidovaće se isti ljudi, izabraćemo ih i sve će biti kao pre.

Postoji i druga varijanta, a to je da formiramo grupu građana i tako funkcionišemo nadalje
– objašnjava Andonov.

Kako je zbog saradnje sa SNS-om na lokalu vrh SDS-a raspustio nekoliko gradskih i opštinskih odbora u Srbiji, pojavile su se spekulacije da bi oni mogli da se udruže i formiraju novu stranku.

- Nekoliko raspuštenih odbora u Srbiji je napustilo SDS, kao što su odbori u Kragujevcu, Rači, Velikoj Plani, Batočini i još neki i postoje neke priče da oni naprave neku novu stranku.

Ta priča je još na veoma dugačkom štapu.

Ja sam jedan od osnivača SDS-a, ne samo u Vranju, već uopšte i mi u tome nećemo da učestvujemo
– kategoričan je Andonov.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: