Likvidacioni UPRAVNICI na NEODREĐENO

Lokalne vesti - Četvrtak 02.03.2017 - 10:15

Postupak likvidacije javnih preduzeća u Vranju vode likvidacioni upravnici koje je postavila Skupština grada kao privremene organe, a njihov mandat mogao bi da potraje i duže od godinu dana.

Direkcija i Skijalište žive u likvidaciji FOTO OK Radio Direkcija i Skijalište žive u likvidaciji FOTO OK Radio

Kako zakon ne postavlja nikakve posebne uslove i kriterijume za njihovo postavljenje, ovo mesto predstavlja zgodnu priliku za udomljavanje partijskih kadrova, kažu sagovornici OK Radija.

Odluku o likvidaciji Direkcije za izgradnju i Skijališta „Besna kobila“ donela je Skupštine grada 25. novembra prošle godine, zbog usklađivanja sa novim zakonskim rešenjima koji više ne predviđaju javna preduzeća kao budžetske korisnike.

Likvidacioni postupak je počeo sredinom februara, danom objavljivanja na sajtu Agencije za privredne registre (APR).


Određeni su i likvidacioni upravnici koji bi trebalo da vode sam postupak.

U Direkciji za izgradnju to je diplomirani pravnik Novica Stanisavljević, dok ovu dužnost u Skijalištu obavlja poslednji v.d. direktor ovog preduzeća, Boban Petković (JS).

- Oni su postavljeni odlukom Skupštine grada, a na predlog Mandatno imunitetske komisije – kaže sekretar Skupštine Marko Tričković.

I dok likvidacijom Skijališta upravlja njegov poslednji direktor, u Direkciju je doveden čovek koji do sada nije imao dodirne tačke sa ovim preduzećem.

Stanisavljević je inače i presednik Nadzornog odbora vranjskog „Komrada“, a sagovornici OK Radija navode da on trenutno nema nikakvo stalno zaposlenje.

Predsednik mandatno imunitetske komisije Miroslav Nešić kaže da je ovo telo odlučivalo o predlozima za ovo mesto, ali nije mogao da precizira čiji su to konkretno predlozi bili.

- To je standardna procedura, komisija ima kvorum i potrebnim brojem glasova odlučuje o predlozima za funkcije u okviru svojih nadležnosti, pa tako i u ovom slučaju.

Nema tu nekih posebnih ovlašćenja niti privilegija, to je više tehnička dužnost
– kaže Nešić.

Izvor OK Radija u Gradskoj upravi priznaje da se u ovom slučaju radi o klasičnom partijskom udomljavanju kadrova.

- Iako je funkcija privremenog karaktera, bez nekih velikih ovlašćenja, tu se obično postavljaju partijskih ljudi. Tako je bilo ranije, a tako je i sada – kaže naš izvor.

Novica Stanisavljević, pak, nije želeo da odgovori na pitanje da li je trenutno negde zaposlen i ko ga je predložio na mesto likvidacionog upravnika Direkcije.

- Šta je to bitno, to su moji lični podaci. Ko me je postavio i zašto, to pitajte njega, ne mene – kaže Stanisavljević.

Inače, Zakonom o privrednim društvima nisu predviđeni rokovi za završetak likvidacionog postupka, tako da niko ne može da predvidi koliko će sve to trajati.

- Sve zavisi od ishoda brojnih sudskih sporova koje vodi Direkcija, tako da zaista ne mogu da kažem koliko će trajati postupak.

Može da traje nekoliko meseci, a može i godinu dana, pa i duže
– navodi Stanisavljević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: