Maja i budna sanja

Lokalne vesti - Četvrtak 10.04.2014 - 10:23

Vranje - Knjiga poezije “Budne uspomene” u izdanju “Kreativne radionice Balkan”, prva je knjiga pesama Vranjanke Maje Stanković (34).

Stanković Stanković

Stankovićeva je pre godinu dana predstavila svoj prvenac roman „Posle svega“ u izdanju „Beoknjige“.

Autorka kaže da su “Budne uspomene” pesnički izazov, jer je svaka od 60 pesama koliko ih ima priča za sebe, a svaki od šest ciklusa jedan roman.  

Stankovićeva napominje da u knjizi svako može da pronađe pesmu za sebe.

- Promocija knjige “Budne uspomene”  zakazana je za četvrtak 10. april u Galeriji Naroodnog muzeja, a beogradska promocija je već 15. maja u ustanovi kulture u opštini Palilula – kaže Stankovićeva.

Marina Đendović, urednica “Kreativne radionice Balkan”, napisala je da knjiga  odslikava potragu za idealnom  polovinom , “zavirujući u duboke slojeve unutrašnjeg”.

Na promociji u Vranju o knjizi će govoriti  pesnikinja iz Vranja Slađana Nedeljković, a nastupiće i plesna grupa  sa Ivanom Radivojevićem, osnivačem  plesne škole “Pazzo academy”.

Stankovićeva kaže da nastavlja da piše a sledeći izazov bio bi scenario za film, ili melodramu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: