Maja Mitić ponovo Zaštitnica

Lokalne vesti - Utorak 09.06.2015 - 11:51

Aktuelna zaštitnica građana u Vranju Maja Mitić ponovo je izabrana za tu funkciju na sednici Komisije za mandatno imunitetska pitanja.

Maja Mitic ponovo izabrana za Zastitnicu gradjana FOTO: arhiva OK Radija Maja Mitic ponovo izabrana za Zastitnicu gradjana FOTO: arhiva OK Radija

Prema rečima predsednika Komisije Siniše Mitića, na osnovu dosadašnjeg rada i uspešnih rezultata, Mitićeva je izabrana da nastavi sa još jednim mandatom Zaštitnice građana, a dosadašnji joj ističe 14. juna ove godine.

- Prema odredbi člana šest, Odluke o zaštitniku građana i Statutu grada Vranja, zaštitnika bira Skupština grada, na predlog gradonačelnika, većinom glasova od ukupnog broja odbornika.

Za Zaštitnika građana može se izabrati lice iz reda uglednih i politički nepristrasnih ličnosti pravne struke.

Zaštitnik građana se bira na period od pet godina i može biti ponovo izabran, ali ne više od dva puta uzastopno.

Na još jedan mandat, Komisija je na predlog gradonačelnika izabrala dosadašnju zaštitnicu Maju Mitić – kažu u Komisiji.
Inače, predlog rešenja o izboru Zaštitnika građana razmatraće i odbornici Skupštine grada, u ponedeljak 15. Juna, na sednici Skupštine.

autor: Aleksandar Aca Stojković  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: