MALI SIGNALI: Put do Prvoneka?

Lokalne vesti - Sreda 29.06.2016 - 13:05

Vranje – Rekonstrukcija puta od Vranjske Banje do brane Prvonek uskoro bi mogla da bude realizovana, ukoliko se finansiranja ovog projekta prihvate „Putevi Srbije“, kaže za OK Radio predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Nebojša Bogdanović.

Stiže i novi put do brane? FOTO Vodovod Vranje Stiže i novi put do brane? FOTO Vodovod Vranje

Ovaj putni pravac je već godinama u katastrofalnom stanju, a za njegovu rekonstrukciju lokalna samouprava nema para.


Tračak nade predstavlja kontakt lokalnih vlasti sa „Putevima Srbije“ oko realizacije ovog projekta.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Nebojša Bogdanović kaže u izjavi za OK Radio da je priča započeta.

- Iako se radi o lokalnom putnom pravcu, koji je u ingerenciji lokalne samouprave, mi trenutno nemamo snage da sami iznesemo projekat rekonstrukcije.

Započeli smo pregovore sa „Putevima Srbije“ i prvi signali sa njihove strane su pozitivni, tako da se nadam da će se sve uspešno završit
i – kaže Bogdanović.

Kako se rešenje za ovaj put traži već godinama, urađen je projekat i dobijena je građevinska dozvola, koja je u međuvremenu istekla.

Direktor Direkcije za razvoj i izgradnju Vranje Dragan Stojković kaže da je ovih dana urađena dopuna neophodne projektno-tehničke dokumentacije.

- Direkcija je finansirala doradu postojećeg projekta koji je pokrivao deo puta u dužini od četiri i po kilometra, a dogovor sa Upravom Banje je bio da oni pokušaju da obezbede finansijska sredstva iz Republike, s obzirom na to da se radi o putu od posebnog značaja za ovaj kraj – kaže Stojković.

Rekonstrukcija puta ka Prvoneku ima veliki značaj za meštane okolnih naselja, ali i za samu Banju, koja odavno pokušava da iskoristi svoje turističke kapacitete.

- Jedan od naših ciljeva je i da aktiviramo rekreacioni centar ispod brane Prvonek – najavljuje Nebojša Bogdanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: