Mali Vukašin prebačen u Niš

Lokalne vesti - Sreda 12.10.2016 - 14:38

Vukašin Anđelković (8) iz sela Koćura, koji se za vikend izgubio u šumi, prebačen je na dalje posmatranje u KC Niš, potvrdila je doktorka Ljiljana Stamenković sa Dečijeg odeljenja Bolnice u Vranju.

Dečak nije sarađivao sa lekarima u Vranju. Foto: Wikipedia Dečak nije sarađivao sa lekarima u Vranju. Foto: Wikipedia

Dečaka su posle skoro 24 časa provedenih u šumi našli  ljudi koji su se tuda zadesili poslom, nakon čega je zbrinut u ZC Vranje.

Doktorka  Stamenković kaže da dečak nije fizički bio povređen tokom boravka u šumi i da su glavni razlozi transporta u Niš  ti što on ne sarađuje sa lekarima, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do toga da on sam dospe u šumu.

- Dete ne sarađuje sa našim psihijatrom za odrasle, ni sa psihologom. Na njegov predlog, dat je nalog da dete ode u Niš kod dečjeg psihijatra, jer ga mi ovde u Vranju nemamo.

Dete  nije htelo da sarađuje da se dođe do podataka zašto se to desilo.
On je rekao samo kako se zove i nije hteo da komunicira sa nama.

Dete odaje utisak usporenog psiho - motornog razvoja, ali je sasvim stabilno, jede, šeta
- kaže Stamenkovićeva.

Prema navodima Dragana Anđelkovića, oca dečaka, Vukašin je peto od ukupno sedmoro dece koju ima sa njegovom majkom, dok u kući sa njima trenutno živi i maćeha sa kojom Dragan ima još jedno dete od sedam meseci.

Prema saznanjima, ovo nije prvi put da se dečak izgubio i da je iz nepoznatih razloga izašao iz kuće napustivši porodicu.

Vukašin Anđelković  je prepešačio 20 kilometara i stigao do susednog sela Novi Glog.

Dečak je navodno krenuo za braćom koja su trebala ocu da odnesu mobilni telefon u komšiluk  i zalutao.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: