Malinari sa juga najavili proteste

Lokalne vesti - Subota 18.06.2016 - 14:52

Zbog niske cene otkupa ovogodišnjeg roda malina, više od 300 proizvođača ovog voća sa juga Srbije, a naročito oni iz Surdulice, Vranja i Vladičinog Hana najvljuju proteste i blokade puteva u narednim danima.

Ilustracija FOTO Thinkstock Ilustracija FOTO Thinkstock

Malinari iz Surdulice su za ponedeljak 20. jun u 13 časova zakazali protestni skup u centru grada.

Oni žele da na ovaj način, kako kažu, ukažu na nepravedno nisku otkupnu cenu malina.

Proizvođačima maline u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu veliki otkupljivači nude 140 dinara za kilogram, dok je u celoj Srbiji ta cena 200 dinara, navode južnosrpski malinari.

Oni apeluju na državne institucije da se hitno postigne dogovor jer, pojašnjavaju, ne postoji ni jedan razuman argument zbog koga bi otkupljivači malinu iz Arilja i Ivanjice plaćali 200, a iz Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja 140 dinara.

Malinari iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga najavljuju da će, ukoliko im država okrene leđa, a otkupljivači nastave sa cenom sa kojom su krenuli, zaštitu svojih zamisli potražiće  blokadom autoputa Koridora 10.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: