Malo investicija u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 09.03.2014 - 11:38

Italijanski “Geox” i “Ditra“ jedini su strani investitori u Vranju u periodu od jula 2012. do januara 2014 godine.

Malo novih radnih mesta: Vranje Malo novih radnih mesta: Vranje

Boban Stanković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za privredu kaže da je u tom periodu bilo pregovora sa više investitora, ali da je sve zastalo onog trenutka kada je Vlada donela uredbu o ukidanju subvencija za podsticaj domaćih i stranih investitora, kao i gašenje SIEPE, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

 – I dalje smo u kontaktu sa investitorima, ali svi čekaju da vide šta će biti posle izbora da li će ta odluka biti promenjena. To je razlog što nije bilo većeg broja investicija  –  kaže Stanković.

Druga stvar je prema njegovim rečima, politička nestabilnost  koja je počela prošle godine kada se krenulo sa najavom izbora što je izazvalo zastoj kod investitora.

- Razgovora je bilo, ali nismo došli do trenutka da se sve to realizuje.

Čekaju da vide šta će se desiti posle izbora. Da li će Vlada donositi nove zakone i uredbe i kako će to da utiče na njihovo poslovanje - objašnjava Stanković.

Stanković tvrdi  da grad nije kočnica za realizaciju bilo koje investicije.

- Imamo povoljne uslove za investiranje u smislu svih odluka koje smo doneli, lokacija koje nudimo prednost je sada i Slobodna zona.

Ono što treba grad da uradi i ono što se očekuje od investitora to smo već usaglasili, ali je sve to još u pregovorima zbog aktuelnih političkih dešavanja  –  kaže Stanković.

Što se domaćih investitora tiče, kod Republičkog fonda za razvoj krajem 2012. godine odobrena su tri dugoročna kredita u iznosu od 308 miliona  dinara, dok ovaj Fond u posle toga nije za područje grada odobravao nove kredite.

Nekako po strani ostalo je otvaranje pogona “Dević tekstilal” iz Teslića u Republici Srpskoj, za proizvodnju donjeg veša, gde radi 200 ljudi, a što je zapravo jedina prava strana investicija u Vranju u prethodnih nekoliko godina.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: