MARATONSKO VEĆE: Budžet veći za 154 miliona

Lokalne vesti - Sreda 01.07.2015 - 11:20

Sednica Gradskog veća grada Vranja, 136. po redu, imala je na dnevnom redu 45 tačaka i trajala je, sa pauzama, ukupno 12 sati.

Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta

Najvažnija odluka Veća je rebalans budžeta za 2015. godinu, po kojoj je budžet veći za 154 miliona dinara.

Veće je donelo odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Domom zdravlja Vranje, kojom se predviđa i osnivanje Zdravstvene ustanove ''Dom zdravlja Vranje''.

- Grad će početi da finansira rad Doma zdravlja tek nakon usvajanja konačnog bilansa, odnosno tek kada sva zaostala sporna imovinska pitanja budu rešena, poput upotrebe dosadašnjih zajedničkih prostorija - kaže se u saopštenju posle sednice Veća.

Vranje će na jesen dobiti i glavnog urbanistu , što je postalo neophodno prethodnih godina, sa ekspanzijom privatne gradnje.

Gradsko veće pohvalilo je i pozitivan trend kretanja broja privrednih subjekata, od 806 koliko ih je bilo 2012. godine do sadašnjih 876.

- Analiza finansijskih performansi ukazuje na sve nesavršenosti srpske privrede, na primeru grada Vranja. Nedovoljna konkurentnost, nedostatak tržišta, mala kupovna moć, nemogućnost plasmana i naplate, prezaduženost su glavne determinante negativnog skora Republike Srbije i grada Vranja - kaže se u saopštenju.

Najveći izvoznik u 2014. godini je ''Alfa plam'', sa izvozom vrednim 29 miliona dolara. Slede ''Diva divani'' i ''Noke kožar''. Najveći uvoznik takođe je “Alfa plam”.

Broj zaposlenih je u opadanju, tako da u Vranju trenutno radi 19.383, a 2012. godine bilo je 20.065.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: