Marko sada svira džez! (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 29.01.2016 - 02:22

Vranje - Nakon uspešne karijere u trubačkom orkestru svoga oca Bobana Markovića iz Vladičinog Hana, slavni trubač Marko Marković ovih dana okreće se džezu, u “Marko Marković New Age band”-u, novoj grupi koju je osnovao sa džez muzičarima iz Niša.

New age band  za migrante FOTO Marko Marković New age band za migrante FOTO Marko Marković

Marko pojašnjava da je cilj benda da stvori jedinstveni miks klasičnog i modernog džeza sa karakterističnim južnjačkim pečatom.

U tom smislu bend je snimio i prvu pesmu, može se reći programsku.

- Pesma je inspirisana događajima vezanim za izbegličku krizu, a čitav projekat podržala je niška opština Medijana.

Na ovaj način pokušali smo da skrenemo pažnju javnosti na hiljade izbeglica koji se na putu bez cilja susreću sa diskriminacijom, netolerancijom, a veliki broj njih je za to neizvesno bolje sutra žrtvovao čak i svoje živote.

Muzički spot je naš skroman doprinos da ukažemo na taj veliki društveni problem
- kaže Marković.

Marko je na numeri potpisan kao kompozitor, izvođač i koautor video spota.

Video produkciju, kameru i helio snimke radio je Miodrag Miša Ignjatović, a audio produkciju Rodoljub Avramović.

 

Spot počinje ispisanim pitanjem: "U očajničkoj potrazi za boljim životom, u susret diskriminaciji, netoleranciji i nepoštovanju, veliki broj migranata izgubio je svoje živote.

 

Da li smo zaboravili šta je poverenje, tolerancija i ljubav ?"

Cela priča je zaokružena nedvosmislenom porukom.

Na kraju numere, nekoliko mladih ljudi izgovara rečenicu "Poverenje, Tolerancija i Ljubav za miran san!" na nekoliko evropskih jezika.


Pored Marka kao izvođači pesme potpisani su članovi “Marko Marković New Age Benda” - trombon Marko Kasumović, klavir Vladimir Jelenković, bas gitara Andrija Avramović, bubnjevi Đorđe Hartl, a specijalni gost na kavalu je Nikola Pavlović.

 

Radi se o grupi mladih jazz muzičara iz Niša, ali sa solidnim sviračkim stažom.

 

- Još dok sam radio u duvačkom orkestru sa ocem imao sam u vidu, kada budem krenuo u pravcu džeza, da ću to uraditi sa tim momcima iz Niša.

 

Više puta sam ih slušao u klubovima i dopalo mi se kako izvode džez - kaže Marko.

 

On navodi da bend vredno radi na materijalu koji bi uskoro trebalo da prvom CD-u “Marko Marković New Age Benda”
 

Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i  stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: