Maša, meca i politika

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.04.2016 - 13:14

Prethodne nedelje su u Vranju, Vladičinom Hanu i Bosilegradu odigrane predstave „Mašinog pozorišta“ iz Beograda u organizaciji SNS-a, potvrdio je za OK Radio Slaviša Bulatović, predsednik vranjskih naprednjaka.

Plakat koji je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama. Foto: FB Plakat koji je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama. Foto: FB

Predstava u Vranju odigrana je u „Jumkovom“ amfiteatru, a u Vladičinom Hanu u Centru kulture.

Bulatović  kaže da se ovakve predstave odigravaju širom Srbije u organizaciji SNS-a.

- Ne znam ko plaća, ali sigurno je to sve u skladu sa zakonom. Ne znam ni ko su glumci, ali sam čuo da je bilo prelepo.

Nemamo pozorište, pa moramo da organizujemo predstave negde i priuštimo nešto deci.
 
Moramo da se snalazimo sa prostorom
- kaže Bulatović.

Komentarišući činjenicu da se SNS setila da predstave organizuje baš pred izbore, Bulatović je rekao da će sa takvom praksom nastaviti i posle izbora.
 
Ulaz na predstave bio je besplatan. U Vladičinom Hanu se u organizaciji otišlo toliko daleko da su obaveštenja o predstavi došla i u Predškolsku ustanovu “Pčelica“.

Ovakva situacija izazvala je burne reakcije  na društvenim mrežama u Vranju, a komentari se svode na zgražavanje nad ovakvim potezima stranke, u cilju pridobijanja birača.

Komentarišući izjavu Bulatovića da Vranje nema pozorište Nela Dimitrijević, gradska većnica zadužena za kulturu, kaže da je potez naprednjaka “čista zloupotreba dece u političke svrhe u predizbornoj kampanji”.

- Vranje možda još uvek nema pozorišnu zgradu, za šta su u velikoj meri krivi i pripadnici SNS-a.

Ali Vranje itekako ima pozorište i dečije predstave, i to svakog vikenda, što potvrđuje i repertoar na zvaničnom sajtu Pozorišta “Bora Stanković”.

Ovo je jedna manipulacija decom, koja je neviđena u predizbornoj kampanji.
 
Kako to da se nikad neko iz “Jumka” nije setio da ranije organizuje predstavu za svoje radnike i njihovu decu, i dovede pozorište iz drugog grada, nego baš u vreme kampanje
- pita se Dimitrijevićeva.

Iako je bilo glasina da će se u narednim danima nastaviti sa praksom odigravanja predstava u “Jumku”, pa se pronela priča da je sledeća predstava “Carevo novo odelo”, iz SNS-a kažu da su organizovali samo predstavu “Maša i medved”.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: