Matematika uz pratnju POLICIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 16.06.2016 - 11:31

Nakon polaganja ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak je u svim osnovnim školama u Vranju i čitavom Pčinjskom okrugu rađen i test iz matematike, uz visoke mere bezbednosti koje je propisalo Ministarstvo prosvete.

Policija čuva testove po odluci ministarstva prosvete FOTO D. Ristić/OK Radio Policija čuva testove po odluci ministarstva prosvete FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema rečima Jovice Stojanovića, prosvetnog savetnika Ministarstva prosvete, rešavanje testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u Pčinjskom okrugu proteklo je bez većih problema.

Podnet je samo jedan prigovor i to u O.Š. „Radoje Domanović”.

- Jedan učenik je u ovoj školi test rešavao samo grafitnom olovkom, a po pravilima je obavezno pre predavanja test preći i hemijskom.

Ovaj prigovor je prosleđan Republičkoj komisiji i očekujemo odgovor u najkraćem roku
– kaže Stojanović.

U četvrtak je u svim školama u okrugu rađen i test iz matematike.

- Za sada sve teče po planu i uputstvima Ministarstva i mogu reći da se ispiti odvijaju sasvim regularno – odgovara Stojanović.

Po uputstvu Ministarstva prosvete, ove godine su preduzete visoke mere bezbednosti na čuvanju pitanja za testove, kako bi se sprečile moguće zloupotrebe.

- Ove godine se testovi čuvaju za grupu škola u našem okrugu u O.Š. „Branko Radičević“.

Pitanja se sprovode u pratnji policije, kako je i naloženo i ja verujem da se to poštuje u svim školama
– potvrđuje Stojanović.

U petak osmake očekuje i kombinovani test iz grupe predmeta, a svi eventualni prigovori učenika mogu da se podnesu u ponedeljak i utorak.

- Prigovori se u ponedeljak podnose školskim komisijama, a u utorak okružnim i oni se rešavaju istog dana – kaže Jovica Stojanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: