MEDIJSKA PODELA PARA: Zapamtite, JOŠ NAS IMA! (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 21.07.2017 - 14:22

Tražimo da policija istraži podelu para iz budžeta grada Vranja koje je Komisija podelila, a gradonačelnik Slobodan Milenković potpisao, po osnovu konkursa za finansiranje medijskih sadržaja u javnom interesu, poručio je Saša Stojković, programski direktor OK Radija.

Stojković, Irić i Obradović FOTO OK Radio Stojković, Irić i Obradović FOTO OK Radio

On je na koferenciji za novinare „Medijski konkurs u Vranju - finansiranje partijskih glasila“, koju su održali OK Radio i „Vranjske“, ukazao da za ovdašnju vlast  ne važi biblijska poruka „Oprosti im Bože, jer ne znaju šta čine“.

- Ovdašnja hunta na vlasti tačno zna šta čini, jer TV Vranje se nalazi milion mesta ispod posećenosti portala OK Radija, jedan milion mesta, a dobili su 60 odsto  narodnog novca, koji dele ovi ljudi u ovoj zgradi.

Mogu oni da govore da je to zato što su oni dobri, zato što je to javni interes, OK Radio traži da se u ovu priču uključi policija, da vidi gde ide gradski novac, kako desna ruka ide u levi džep.

Namera ove hunte na vlasti je da niko ne vidi kako desna ruka ide u levi džep, kako dele pare građana Vranja.

To im nećemo dozvoliti, dok nas ima, a biće nas, jer mi nismo njihova partijska vojska
- poručio je Stojković.

On je dodao i da narod neće one koji zavlače ruke u njegove džepove i dele novac poreskih obveznika mimo zakona i pristrasno, te da je zbog toga narod upravo i srušio prethodnike sadašnje vlasti u Vranju.

Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik „Vranjskih“, pojašnjava  da razlozi za proteste to što opštinska vlast želi da utiša sve ono što ne može da kontroliše od medija u gradu, upravo OK Radio i „Vranjske“.

- Nema drugog objašnjenja, jer kada su u pitanju projekti „Vranjskih“, za koje je komisija u Vranju utvrdila da nisu dobri, ocenjeni su od komisije Ministarstva kulture upravo suprotno.

Sa druge strane, građani Vranja će plaćati bujanovačku televiziju koja se uopšte ne vidi u Vranju, TV Zonu iz Niša ili druge medije koji se takođe ne vide u Vranju.

Poenta je da vlast ovde želi da se ovde uvede medijski mark na jugu Srbije, što je pokušavano još od 90 - ih, ali nije uspelo, a neće ni sad
- najavljuje Obradović.

Na konferenciji za novinare pročitano je i pismo podrške OK Radiju i “Vranjskim” od strane medijskih udruženja, a posebnu vest o tome možete pročitati ovde.

OK Radio i “Vranjske” najavili su da će zaštitu svojih prava zatražiti na sudu, a ujedno su doneli kutiju za sakupljanje pomoći za direktora RTV Vranje Zorana Veličkovića i medijima koji su dobili 14,5 milona dinara iz budžeta Vranja.

Ceneći  njihov medijski trud, prisutni građani prikupili su devet dinara pomoći, koja će biti uplaćena na račun RTV Vranja.

Na kraju konferencije došlo je i do verbalnog incidenta kada je prisutnima pokušao da se obrati Zoran Veličković, vlasnik RTV Vranje, što mu nije dozvoljeno, jer je za to morao da organizuje sopstvenu konferenciju za štampu.

 

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: