Mikloš kupuje RTV Vranje!

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.12.2014 - 08:59

Kandidati za kupovinu Regionalne Radio televizije Vranje su sindikat RTV Vranje, Miloš Smiljković u ime konzorcijuma zaposlenih, i vranjanac Mikloš Dimitrijević, vlasnik kablovske TV „Cactus“.

Umesto politike - moda Umesto politike - moda

Ova tri potencijalna kupca uredno su, u zakonskom roku do 15. septembra, Agenciji za privatizaciju pismom izrazili želju o kupovini regionalne državne televizije.

Ovim činom su se stekli svi uslovi da Regionalna Radio televizija Vranje, do zakonskog roka – 15. jula naredne godine, postane privatno informativno preduzeće.

Ko će biti novi vlasnik ovog regionalnog „javnog servisa“ ostaje da se vidi pošto Agencija za privatizaciju, za svako preduzeće sa spiska, objavi javni poziv za prodaju, ili strateško partnerstvo, zavisno od modela koji će odrediti Ministarstvo privrede.

Interesantno je da se niko nije prijavio za kupovinu lokalne Radio televizije Preševo, kao i Informativnog Press centra iz Vladičinog Hana.

Oni će, od 15. jula naredne godine, po sili zakona, prestati da postoje, jer lokalne samouprave, shodno evropskoj praksi, više ne mogu biti vlasnici medija.

Recimo na kraju da su na ovom spisku Agencije za privatizaciju čak 84 medija iz cele Srbije.

Za njih 55 stiglo je 128 pisama od zainteresovanih kandidata za privatizaciju, dok će preostali 29 po sili zakona ići u likvidaciju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: