MILENKOVIĆ najavio GRADSKI JARBOL, SLOGA traži PELENU umesto ZASTAVE

Lokalne vesti - Četvrtak 06.07.2017 - 16:43

Gradonačelnik Slobodan Milenković izjavio je da će i Vranje dobiti veliki jarbol na kojem će se vijoriti zastava Srbije, čime će se Vranje pridružiti jačanju kulta srpskog državnog znamenja.

Vranje: Ima da legne i jarbol FOTO OK Radio Vranje: Ima da legne i jarbol FOTO OK Radio

Kako je za portal Vranjske rekao Milenković, a prenosi Beta, ta ideja starija je od one u Beogradu i reč je o njegovoj zamisli.

- Ideja je da se jarbol postavi na ulazu u grad, u neposrednoj blizini nadvožnjaka koji premošćuje magistralu na putu ka motelu.

To je onaj potez gde već postoji „Simpov logo i zastave
- rekao je Milenković.

Gradonačelnik Vranja je rekao da je reč o "inicijalnom projektu" i da ideja nije razrađena do kraja, u smislu određivanja visine jarbola i dimenzija srpske zastave koja bi se nalazila na njegovom vrhu.

- Moje je mišljenje da bi jarbol trebalo da bude visok poput onog u centru Skoplja, na kome se vijori makedonska zastava.

Stručnjaci će proceniti da li je to građevinski ostvarivo, zbog položaja, ruže vetrova, kompletnih urbanističkih uslova, a od proporcija će zavisiti projekat i veličina zastave. Ovo je samo pretfaza, posle bismo išli u javnu nabavku
- rekao je on.

Gradske vlasti Beograda najavile su ranije da će na Ušću graditi jedan veliki od 120 metara i nekoliko manjih jarbola sa srpskom zastavom čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" preporučili su gradonačelniku Vranja da na jarbolu, čije je postavljanje najavio na ulazu u grad, bude zastava sa "pelenom", kao simbolom stečenog imidža omalovažavanja radnika u tom gradu, prenosi TV N1.

- Smatramo da bi simbol 'pelena' bio pravo rešenje za Vranje i njegovo promovisanje, budući da su radnici u Geoksu, ali i u drugim preduzećima u proteklom periodu dobijali otkaze, ili im namerno nisu produžavani ugovori o radu, samo zato što su ukazivali na povrede njihovih radnih prava - navodi se u saopštenju Sloge.

Dodaje se da „Sloga“ „podržava progresivne ideje gradonačelnika Vranja“, uz preporuku da jarbol sa pelenom, kao simbolom, bude što veći i glomazniji, kako bi se odlično uklopio sa ostalim zastavama na ulazu u grad.
 

OK RADIO, BETA, N1

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: