MILENKOVIĆ: NEMAMO, ali naći ćemo za manastir

Lokalne vesti - Četvrtak 14.07.2016 - 09:54

Grad Vranje izdvojiće iz budžeta milion dinara za obnovu konaka u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, koji je pre dve godine izgoreo u požaru.

Sednicom Odbora za obnovu predsedavao Radoslav Pavlović FOTO Eparhija vranjska Sednicom Odbora za obnovu predsedavao Radoslav Pavlović FOTO Eparhija vranjska

Ovu informaciju potvrdio je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

- Isplata tih sredstava ići će nakon rebalansa budžeta koji se očekuje početkom septembra.

I pored teške finansijske situacije, možemo da smognemo snage da damo doprinos obnovi konaka, jer su i sve druge opštine u Pčinjskom okrugu obećale da će pomoći u obnovi ovih objekata.

Trgovište je dalo 500.000 dinara, a za druge ne znam tačno
- kaže Milenković.

On podseća da je grad Vranje i ranijih godina pomagao obnovu manastirskih zdanja.

Inače, nakon nedavnog sastanka Odbora za obnovu Kraljevog konaka manastira Prohora Pčinjskog, kome su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave u Vranju, Eparhije vranjske, kao narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik okruga Srećko Pejković, rečeno je da sledeća faza obnove obuhvata izgradnju infrastrukture u objektu, tačnije vodovod i kanalizaciju, elektro i mašinske instalacije, a potom i uređenje enterijera.

Prema rečima Srećka Pejkovića za tu fazu obnove potrebno je obezbediti ukupno 20 miliona dinara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: