MILENKOVIĆ odgovorio HIGIJENSKOM: Probajte da spoznate ISTINU

Lokalne vesti - Petak 23.09.2016 - 11:16

Povodom optužbi iznetih na račun lokalne samouprave od strane v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Milene Mišić, objavljenih na OK Radiju, a u vezi sistemske deratizacije, sapštenjem za javnost oglasio se gradonačelnik Slobodan Milenković.

Slobodan Milenković: Drag mi je Zavod, ali mi je istina draža FOTO OK Radio Slobodan Milenković: Drag mi je Zavod, ali mi je istina draža FOTO OK Radio

On podseća da je ceo postupak oko tendera za sprovodjenje sistemske deratizacije bio transparentan, da je ispoštovana  zakonska procedura da će prvi put ove godine deratizacijom biti obuhvaćeno oko 20.000 domaćinstava, što do sada nije bio slučaj.

 Uz podsećanje da vršilac dužnosti direktora  Zavoda za javno zdravlje, Milena Mišić, tvrdi da su to ,,provizorne aktivnosti kojima nije cilj zaštita zdravlja građana“, Milenković ocenjuje da je reč o „veoma ozbiljnim optužbama“, zbog kojih je Mišić morala pre da „odmah  reagujete i podnese krivične prijave“ nego da piše saopštenja.

- Tako bi trebalo da postupite Vi koji rukovodite institucijom, čiji je primarni cilj zaštita zdravlja ljudi, a ne pisanjem saopštenja, u kojima iznosite neistinite optužbe.

No, razumem Vas jer je najlakše okriviti druge.

Nažalost, to činite toliko ostrašćeno da ste čak optužili i sebe napisavši ,,da su se u ranijem periodu javljali čak i smrtni slučajevi na užoj teritoriji grada, posle ovako izvedenih akcija“.

Ako je to zaista tako, zašto ste ćutali? Zašto kao direktor niste odmah reagovali?

Pitam Vas i kako to da Zavod za javno zdravlje ne vrši deratizaciju ne samo u Vranju, već i ostalim opštinama na području Pčinjskog upravnog okruga?

Nije valjda da Vam i oni, kako navodite, traže ,,vasionske brodove za prevoz sredstava i atomske bombe za obično uništenje štetnih insekata“?. - pita gradonačelnik u svom saopštenju.

Milenković pita Zavod i zašto se nisu javili na tender za deratizaciju, „ iako ste dobili sve potrebne odgovore iz Službe za javne nabake“?
- Objasnite to prvo zaposlenima zarad prave istine, a ona je samo jedna i glasi da niko Zavodu nije uskratio pravo da učestvuje u postupku javne nabavke.

Ukoliko je problem u ,,vasionskom brodu“, adresa na koju ste se obratili je pogrešna, a što se tiče razgovora i saradnje stojim Vam na raspolaganju - kaže se na kraju saopštenja koje potpisuje gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: