MILENKOVIĆ: Umereni sam optimista

Lokalne vesti - Utorak 27.09.2016 - 23:33

Rebalans budžeta i dugoročni kredit za refinansiranje najvažniji su rezultati nove vlasti, čime je obezbeđeno dalje nesmetano funkcionisanje grada, izjavio je u utorak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Rukovodstvo grada - 100 dana na vlasti FOTO D. Ristić/OK Radio Rukovodstvo grada - 100 dana na vlasti FOTO D. Ristić/OK Radio

On je ove dve odluke, usvojene u Skupštini grada nazvao ključnim, čime je uspostavljeno redovno isplaćivanje obaveze dobavljačima, bez opasnosti da gradska kasa bude blokirana.

Milenković je istakao da je za prvih 100 dana vlasti dobavljačima isplaćeno 106 miliona dinara, bankama 66 miliona, a za stručnu praksu 22 miliona dinara.

- Redovno isplaćujemo i prinadležnosti u vezi novorođenčadi i jednokratne i solidarne pomoći i tu smo isplatili više od polovine dugovanja.

Vrlo bitno je da smo počeli i da isplaćujemo prevoz zaposlenima u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i osnovnim i srednjim školama, dok su pregovori oko isplate radnicima Predškolske ustanove u toku i ja im se zahvaljujem što nisu posegli za tužbama
– rekao je Milenković.

On je istakao i mere koje su preduzete radi uštede, pre svega u sistemu javnih nabavki, koje su kako je naveo i ključ ušteda i naglasio da poslednja dva meseca po prvi put imamo situaciju da je nivo prihoda u budžetu viši od rashoda i obaveza.

Milenković je rekao da je preduslov dolaska novih investitora izgradnja obilaznice do Slobodne zone Bunuševac, za čije je osposobljavanje su ostvareni kontakti sa predstavnicima Ministarstva građevine i privrede.

On je najavio i potpisivanje ugovora sa kineskim partnerima za geotermalna istraživanja u Vranjskoj Banji, nakon čega bi trebalo da bude izgrađena i geotermalna elektrana.

Gradonačelnik je izrazio i zadovoljstvo rešavanjem problema sa radovima na fabrici „Ditre Italia“, koji su prouzrokovani pronalaskom školske mine na gradilištu.

Od infrastruktirnih projekata koji su u toku, Milenković je kao kapitalne izdvojio dekontaminaciju zgrade Pozorišta, izgradnju paralelnog cevovoda od brane Prvonek do fabrike vode i izradu kolektora.

U ovoj oblasti dosta problema je bilo sa projektnom dokumentacijom, pa su neki projekti kasnili sa realizacijom.

To je usporilo radove na Hirurškom bloku, na platou kod Železničke stanice i rekonstrukciju škole u Krivoj Feji.

Takođe je u toku rešavanje problema nepostojanja upotrebne dozvole za branu Prvonek, zbog čega se radi Plan područja posebne namene Prvonek.

Milenković je istakao i povećanje prihoda naplatom parkiranja i komunalnih taksi i pohvalio rad inspekcijskih organa, što je rezultiralo povećanjem naplata kazni.

On je najavio i izgradnju komercijalnog parkinga kod „Geox-a“, koja će biti finansirana od naplate saobraćajnih kazni, a naplatom parkiranja će se finasirati Slobodna zona.

- Pored ovih kapitalnih investicija mogu da najavim i obezbeđivanje granta od 170.000 evra za vozila za dejstvo u vanrednim situacijama i grant od 500.000 evra za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

Projekat je u fazi idejnog rešenja za postrojenje, koje je izgrađeno 1987. godine i od tada nije ništa ulagano u njega
– rekao je gradonačelnik.

On je najavio i još nekoliko projekata čija je urbanistička izrada u toku: uređenje prilaza gradu od Motela do gornje kasarne, izgradnja puteva Kriva Feja – Gornja Ljubata i Sveti Ilija – Barelić – Radovnica, izmeštanje i uređenje korita Vranjske i Sobinske reke, izgradnja malog trga preko puta kafea „Demode“, Doma kulture u selu Ribince i kružnih tokova u gradu.

Gradonačelnik je najavio i obiman posao koji stoji pred Gradskom upravom, u okviru čega je istakao objedinjenu proceduru izdavanja elektronskih dozvola i proces legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

On je istakao i zadovoljstvo radom članova Gradskog veća i novim direktorima javnih preduzeća i ustanova, uz ogradu da je 100 dana ipak kratak rok da bi se dala potpuna ocena o njihovom radu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: