MILIONI za banjsku balon salu

Lokalne vesti - Subota 25.06.2016 - 10:53

Vranje - Rukovodstvo Uprave Banje u petak je potpisalo ugovor sa Ministarstvom turizma za finansiranje završetka zatvorenog bazena u okviru višenamenske balon sale u Vranjskoj Banji, u vrednosti od 14 miliona dinara.

Banjska balon sala FOTO D. Ristić/OK Radio Banjska balon sala FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema rečima direktora Uprave Banje Gorana Markovića, sredstva su dobijena na konkursu za finansiranje projekata iz oblasti turizma.

Projekat se odnosi na završetak malog pokrivenog bazena, čime će se konačno privesti kraju izgradnja kompleksa balon sale.

- U ovim poslednjim fazama izgradnje trebalo bi da budu završene mašinske instalacije i izgradnja kafe-restorana u okviru balon sale, tako da će celokupan proces ovim sredstvima biti završen.

Ovim putem se zahvaljujem Ministarstvu na razumevanju, jer će nam ova bespovratna sredstva omogućiti završetak ovog sportskog kompleksa, koji mnogo znači za Banju
– kaže za OK Radio Marković.


Uprava Banje je prošle godine od istog Ministarstva dobila šest i po miliona dinara za prethodne faze projekta, a zajedno sa sredstvima koje je u izgradnju uložila lokalna samouprava, vrednost ovog projekta dostiže 40 miliona dinara.

- Na ovaj način smo oslobodili budžet Grada, odnosno Gradske opštine Vranjska Banja, pa će ta sredstva moći da se iskoriste u druge svrhe – kaže Marković.

Nakon dobijanja sredstava, predstoji raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na završetku posla.

- Taj postupak bi trebalo da traje četrdesetak dana, nakon čega će početi radovi, a krajnji rok za kompletiranje posla je do kraja ove godine – pojašnjava Marković.

Projekt balon sale ustvari je banjska zamena za sportsku halu, a zatvoren bazen je dimenzija dvadeset puta pet metara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: