MILJANA u subotu u LONDONU!

Lokalne vesti - Petak 18.08.2017 - 08:43

Nakon višemesečne kampanje i velikog broja humanitarnih akcija, građani Vranja i čitave Srbije su uspeli da sakupe potreban novac za Miljanu Ristić Stanković, koja ovog vikenda polazi u London na transplantaciju kostne srži.

Uspelo je: Sakupljen novac za Miljanu FOTO FB Uspelo je: Sakupljen novac za Miljanu FOTO FB

Nakon odlaganja termina koje je usledilo usled nedostatka novca, konačno je sakupljeno potrebnih 250.000 funti za operaciju u londonskoj klinici.

- Već je uplaćeno 200.000 funti koje smo imali u kešu i poslednja dva dana smo grozničavo radili na tome da dobijemo garancije ambasade za preostali novac koji je sakupljen, ali se još uvek nalazi na SMS računu.

Zbog toga smo morali da stupimo u kontakt sa ministrom za inostrane poslove Ivicom Dačićem, koji je iz Njujorka dao odobrenje ambasadi
– opisuje Marko Stanković, Miljanin suprug.

Posle svih tih peripetija i neizvesnosti, porodica može da odahne, jer će uspeti da ispoštuje rok za prijem u kliniku, koji je zakazan za 22. avgust.

Miljana će već u subotu krenuti put Londona, gde joj je zakazana operacija transplantacije kostne srži.

Transplantacija će biti izvedena uz pomoć donora iz Evropske Unije, što je dodatno zakomplikovalo i poskupelo postupak, jer Miljana nije imala adekvatnog donora u porodičnom okruženju.

Marko navodi da je Miljanino stanje stabilno i da joj je krvna slika u granicama normale, što je odlično za operaciju koja joj predstoji.

- Zaista ne znamo kako da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način učestvovali u humanitarnoj akciji koja Miljanu vodi u London.

Ne bih želeo nikoga da izdvojim, jer su svi zajedno zaslužni za prevazilaženje svih prepreka, ne samo finansijskih, koje smo morali da prebrodimo.

Zahvalnost dugujemo i svim medijima koji su animiralli javnost kako bi se sredstva obezbedila na vreme.

Jednostavno, od sveg srca hvala svima
– kaže za OK Radio Marko Stanković.

Miljani Ristić Stanković je četiri meseca nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija.

Dodatna četiri meseca su bila potrebna da se sakupi ukupno 250.000 funti za operaciju u Londonu.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: