Ministar prosvete u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 16.10.2016 - 12:46

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković razgovarao je u nedelju sa Mladenom Šarčevićem, ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Direktori škola u Vranju u razgovoru sa ministrom FOTO Gradski sajt Vranja Direktori škola u Vranju u razgovoru sa ministrom FOTO Gradski sajt Vranja

Oni su u razgovoru dotakli tekuće probleme iz oblasti obrazovanja, kao i planove u cilju poboljšanja obrazovnog sistema.

Milenković je istakao da je u dogovoru sa Evropskim PROGRESOM i GIZ-om dogovoreno školovanje deficitarnih kadrova, da sve škole u gradu dobijaju rampe za osobe sa invaliditetom i da se intenzivno radi na izradi projekata sa kojima će se konkurisati kod Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Takođe, gradonačelnik je naglasio da je rešen problem finansiranja personalnih pratilaca za decu i pitanje isplate prevoza za zaposlene u obrazovanju.

Ministar Šarčević govorio je o kreditnim linijama, čime će biti omogućeno  poboljšanje  rada u školama i sistem obrazovanja  podignut na viši nivo.

Ukazano je i na problem nedostatka prosvetnih inspektora.

Nakon toga u velikoj sali Skupštine grada ministar Šarčević razgovarao je sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Pčinjskog okruga, a u ime domaćina goste je pozdravio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: