MINISTAR: Tomić je prošlost

Lokalne vesti - Petak 13.02.2015 - 12:06

Ministar privrede Željko Sertić (SNS) rekao je prilikom posete Simpu u Vranju da svako ko radi u toj kompaniji treba da poštuje lik i delo penzionisanog predsednika Dragomira Tomića.

Državni sekretar Stevanović i ministar Sertić preuzeli odgovornost za Simpo Državni sekretar Stevanović i ministar Sertić preuzeli odgovornost za Simpo

On je, međutim, podsetio i da Dragana Tomića u Simpu više nema i da se on više neće pitati ni za šta vezano za fabriku nameštaja iz Vranja.

– U prethodnih par meseci, ja sam se sa gospodinom Tomićem nekoliko puta susretao. Dragan Tomić je neko ko je podigao Simpo i ima sve zasluge za one najveće uspehe kompanije u prethodnom periodu.

Međutim, došlo je drugačije vreme u kome država više ne može da pomaže kompanije na način na koji je to radila nekada.

Treba poštovati gospodina Tomića za sve što je uradio, ali isto tako treba znati da Tomić više nije u Simpu i da se neće ni na koji način mešati u rad kompanije, ni na direktan, niti indirektan način.

Novi Statut kompanije je podržala Vlada Srbije i budućnost fabrike će od sada zavisiti isključivo od direktora Slađana Disića i njegovog tima – kaže Sertić.

Ministar je podsetio da je Vlada Srbije u poslednjih 10 godina Simpu pomogla sa skoro 130 miliona evra, ali da je i uprkos tome ta kompanija bankrotirala.

– Poslednja tranša od pet miliona evra iz Fonda za razvoj su poslednja sredstva koje država prebacuje Simpu.

Dakle, sredstava u toj nameni više neće biti. Sada je zadatak rukovodstva kompanije da na tržišno održivim uslovima izvede restrukturiranje.

Menadžment treba da napravi dogovor sa bankama i počne da vraća dugove i naravno da zapošljava nove radnike. Sve to očekujemo od Disića i njegovog tima – kaže Sertić.

Ministar je na kraju predložio rukovodstvu Simpa da iz redova zaposlenih isključi „one koji više pričaju, a manje rade“, jer će, kako je kazao, „ti ljudi koji i dalje govore o prošlosti samo kočiti razvoj kompanije“.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: