Ministri ostav: I Vranjanci na PROTESTU ispred VLADE

Lokalne vesti - Utorak 07.02.2017 - 12:00

Pripadnici vojske i policije iz Vranja, ali i građani nezadovoljni socijalnim stanjem u zemlji, učestvovaće na protestu ispred Vlade Srbije koji je zakazan za subotu, 11. februara.

Poziv otvoren za sve građane FOTO: VSS i PSS Poziv otvoren za sve građane FOTO: VSS i PSS

Protest pod nazivom „Ministri ostav“ zajednički organizuju Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije, zbog, kako je najavljeno, katastrofalnog stanja u sektoru bezbednosti.

U saopštenjima ova dva sindikata zajednički su zahtevi u kojima se ističe da država uporno odlaže da primeni zakone koje je sama donela, a tiču se poboljšanja materijalnog stanja pripadnika snaga bezbednosti.

Predsednik sindikalne grupe Vojnog sindikata Srbije u Vranju Draganče Đorđević kaže da su njihovi zahtevi već dobro poznati.

- Najvažniji su usaglašavanje primanja pripadnika vojske za zakonom i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Vlada ne poštuje zakone koje je sama donela, jer osnovica naših plata treba da bude 75 odsto od prosečne neto zarade u Srbiji, dok je trenutno taj procenat daleko manji, negde oko 46 odsto.

Ni nakon dve godine od odluke, još uvek se nije pristupilo izradi kolektivnog ugovora iako je to zakonska obaveza
– navodi Đorđević.

U saopštenju dva sindikata, stoji poziv svim pripadnicima vojske i policije da uzmu učešće u protestu, ali i svim građanima, jer je krajnji cilj, kako je navedeno, bezbedna i spokojna Srbija zadovoljnih ljudi.

- Vlast ne poštuje zakone koje je sama donela niti poštuje dogovore.

Pripremaju nas za rat, a zbog stanja u vojsci svakog dana četiri obučena vojnika napuste službu
– stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Prevoz za sve koji se odazovu pozivu će obezbediti sindikati, a od broja zainteresovanih će zavisiti koliko će vozila biti angažovano za prevoz iz Vranja.

Sindikalci ističu da ja na protestu zabranjeno nasilje i pozivanje na nasilje, isticanje stranačkih obeležja, kao i obeležja država koje su učestvovale u agresiji na Srbiju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: