Mirna Skupština okončana prekidom tv prenosa

Lokalne vesti - Petak 13.06.2014 - 19:44

U petak je u Vranju održana 24. sednica Skupštine grada Vranja.

Skupština grada, ilustracija Skupština grada, ilustracija

Na dnevnom redu je bilo 30 tačaka, a na licu mesta parlament je dogovorio da se razgovara o još desetak tačaka, pre svega o promenama u Upravnim odborima u Apoteci, biblioteci i Narodnom univerzitetu.

Sednica je počela polaganjem zakletve novog odbornika Dušana Jovanovića, koji je u Skupštinu ušao sa liste DS-a.
 
Odbornici su, između ostalog, razmatrali izveštaj o aktivnostima Štaba za vanredne situacije u periodu poplava, zatim izveštaje o stanju javnog reda i mira, stanju bezbednosti saobraćaja i stopi kriminaliteta u 2013.godini.

Takođe, na skupštini je bilo reči i o Predlogu odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, izveštaju o kretanju malignih bolesti na području grada u periodu od 2000. do 2011.godine i predlogu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Vladajuća većina nije dolazila u pitanje kao u nekim ranijim prilikama, jer je svako glasanje pokazalo da većina ima od 35 do 38 glasova, od 65 oodbornika, koliko ih vranjska skupština ima.

Skupština je okončano svojevrsnim skandalom. Bez ikakve najave, RTV Vranje prekinula je prenos sednice da bi emitovala vesti, i do samo nekoliko minuta pre njenog okončanja.

Vesti su do tog časa kasnile 14 minuta, i zaista nije jasno zašto je od javnosti sakriven izbor čelnih ljudi u upravljačke strukture javnih ustanova u Vranju.

RTV Vranje od lokalne vlasti godišnje dobija preko 50 miliona dinara za praćenje rada Skupštine Grada i ostalih aktivnoti lokalne samouprave.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: